tužno

Bio je optimista čak i tokom hemoterapija: Irfan Mensur iskreno govori o poslednjim mesecima Milana Laneta Gutovića

0

Glumac je istakao da su bili dugogodišnji prijatelj, a tokom borbe sa opakom bolešću Gutović je bio optimističan i motivisan za dalje stvaralaštvo.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Doajen srpskog glumišta Milan Lane Gutović napustio nas je 25. avgusta nakon kraće bolesti, a ova vest rastužila je čitav region. 

 

Ovim povodom oglasio je Milan blizak prijatelj i kolega Irfan Mensur koji je istakao koliko su bili bliski tokom proteklih godina.

 

"Godinama smo se intenzivno družili. To se onda smanjilo zbog obaveza, žena, dece, karijera. Pa, onda, ponovo ispočetka. Bio je izuzetan kolega i čovek. S njim sam najljepše plakao, ali od smeha. Bio je neverovatno duhovit. Njegov sarkazam je neprevaziđen. On je, prosto, čovek koji je video neku drugu stranu, koju je retko ko od nas primećivao. Najlepše od svega je to što je umeo tome da se podsmehuje, a naročito smeje. Kad se kaže „plakali smo od smeha“, to, zaista, pripada Lanetu. Jer Lane, kada mu je najsmešnije, njemu samo idu suze, a lice mu je potpuno mirno. Takav je to bio čovek." - istakao je glumac i dodao sa čime se Gutović tokom poslednjih meseci lavovski borio.

 

Irfan Mensur
foto: Dragan Kadić

 

"Bio je na hemoterapijama. On je znao o čemu se radi, bio je optimista i govorio je da su mu terapije pomogle, da su rezultati dobri. Nijednog trenutka se nije povukao ni predao bolesti. Nikada nije pričao o bolesti, nije se žalio. Bio je, prosto, takav čovek. On je svoj vedri duh i humor prenosio i na ozbiljnost posla i želju da i dalje traje, da mu se i dalje dive. Znao je on da mu se ljudi dive i uživao je u tome. I neka je, zaslužio je." - završava Irfan.

 

 

 

 

 

makonda-tracker