nemerljivi gubitak

Ne mogu sa tim da se pomirim, nestvarno je da je on OTIŠAO: Kolege se sa tugom opraštaju od slavnog Milana Gutovića

0

Mira Banjac, Gorica Popović, Voja Brajović, Svetislav Bule Goncić zanemeli su nakon vesti o smrti uvaženog kolege, a u njihovim srcima Lane će uvek imati posebno mesto.

foto: Aleksandar Jovanović/Dado Đilas
foto: Aleksandar Jovanović/Dado Đilas

Nakon potresne vesti da nas je napustio čuveni glumac Milan Lane Gutović, mnogobrojne kolege koje su godinama sarađivale sa umetnikom oglasile su se da iskažu svoju tugu i nevericu.

 

Istaknuta dramska umetnica Mira Banjac za Kurir je rekla da je iznenađena onim što čuje.

 

"Strašna vest. Mislila sam da se izvukao. Sa njim sam radila samo u "Beloj lađi". On je izvanredan, veliki artista, glumac. Uvek je bio tačan na snimanju. Tekst je znao fantastično. Njegove improvizacije je trebalo pratiti i imao je velikog duha. Šteta. Odlaze nam jedan po jedan, veliki."

 

Lanetov kolega Voja Brajović istakao je da je ovaj gubitak domaćoj kinematografiji nemoguće nadoknaditi.

 

Voja Brajović
foto: Marina Lopičić

"Njegova deca su najviše pogođena njegovim odlaskom i uvek imam taj refleks. Mi smo izgubili nešto što nije tako lako zameniti - nemoguće je. To su gubici koji ostaju. Ne mogu da se borim sa tim saznanjima. On je bio jedan od najdarovitijih, ne samo od glumaca svoje generacije. Smatram da je jedan od najdarovitijih glumaca druge polovine 20. veka   rekao je Brajović za Kurir.

 

Svetislav Bule Goncić veoma je potresen ovom vešću, te je istakao šta je po njegovom mišljenju Gutović značio za domaću kulturu i umetnost.

 

Svetislav Bule Goncić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

"Zauvek će ostati u našim srcima i deo našeg života, u srcima svih nas koji smo uz njega uživali, živeli i rasli. Velika je tuga zaista što se ovo desilo, ja sam na festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu sa kolegama i ovo je stvarno. Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u predstavi "Šuplji kamen" Anje Mandić, baš kod mene u Vuku. Imali smo priliku da gledamo velikog glumca, veliki gubitak za naše glumište. Na žalost i ja i ostale kolege ovo veoma teško podnosimo, šta reći." ― istakao je za Kurir.

 

Od vrsnog umetnika oprostila se i glumica Gorica Popović koja se ne miri sa ovim gubitkom.

 

Gorica Popović
foto: Ana Paunković

"Toliko gubitaka u poslednje vreme, a čovek ne može da se navikne na to. Veoma mi je žao, Lane je bio veliki čovek i divan glumac. To je nestvarno da je on otišao. Bio je vedar čovek, izvanrednih glumačkih sredstava, duhovit i veoma specifičan u svom izrazu. Radili smo zajedno dosta stvari jako dugo - od prvih godina kad smo se sretali na televiziji na nekim emisijama, pa kasnije smo radili predstave, filmove... Zaista mi je  teško i žao mi je. Ne mogu sa tim da pomirim, ne mogu da verujem." ― završava Gorica za Kurir.

 

Lane Gutovič
foto: Dado Đilas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker