u njenom stilu!

NEKOLIKO NEDELJA KASNIJE ― BILA JE MRTVA: Ledi Di bi danas proslavila 60. rođendan, a evo kako je provela svoj poslednji

0

Prvog dana jula 1997. godine princeza Dajana slavila je 36. rođendan, a kraj tog leta nije dočekala

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Dajana bila je u slavljeničkom raspoloženju tokom leta 1997. godine, i to ne samo zbog svog rođendana. Ona je uživala u novostečenoj slobodi i životu van britanske kraljevske porodice, a prošlo je tek godinu dana otkako je i zvanično stavljena tačka na njen brak s princem Čarlsom.


Dajana se posvetila svom humanitarnom radu, pa je putovala širom sveta i jačala svoj imidž "princeze iz naroda", a interesantno je da nije posebno uživala u proslavama svog rođendana iako je bila poznata kao žena koja obožava ples i jedva čeka priliku da se dotera.

 

Princeza Dajana nije zapravo želela da slavi svoje rođendane jer su značili da je godinu dana starija ― rekao je za Hello! Daren Megrejdi, njen lični kuvar. Uprkos tome, 1. jul je uvek bio zauzet dan u njenom domu, ističe on, "ne samo s kuvarskog aspekta, već i zato što su joj brojne humanitarne organizacije i prijatelji slali cveće". Štaviše, u biografiji pokojne ledi Di "Dajanine hronike", koju je 2007. objavila Tina Braun, te poslednje godine njenog života princeza je za rođendan dobila najmanje 90 buketa. I to su samo oni poslati u Kensingtonsku palatu!


Nakon što je celog dana primala cveće, bivša supruga princa Čarlsa je dobila i haljinu dizajnera Žaka Azagurija, i to crnu toaletu ukrašenu perlicama.


Najemotivniji trenutak tog dana bio je poziv princa Harija, koji je tad imao 12 godina i bio u internatu u Ladgrouvu. Mlađi sin princeze Dajane i princa Čarlsa pozvao je mamu kako bi joj s drugarima otpevao rođendansku pesmu, što je dirnulo Di.


Te večeri princeza je bila počasna gošća na humanitarnom događaju i, ujedno, proslavi 100. godišnjice Galerije "Tejt" u Londonu, gde je sve očarala Azagurijevom svetlucavom haljinom i dijamantskim čokerom, a njeni fanovi tiskali su se pored ulaza kako bi joj uručili još cveća povodom rođendana.

 

1 / 2 Foto: Profimedia

 

Te večeri slavlju je prisustvovalo nekoliko članova kraljevske porodice i poznate ličnosti poput Iman i Stiva Martina, kao i Dajanin rođeni brat erl Spenser. On se prisetio tog susreta, za koji nije ni slutio da je njihov poslednji, tokom govora na njenoj sahrani, samo dva meseca kasnije.


Poslednji put sam Dajanu video 1. jula, na njen rođendan, u Londonu, kada ona, kao i obično, nije slavila svoj poseban dan s prijateljima, već je bila počasna gošća na humanitarnom događaju. Sijala je. Naravno ― rekao je skrhan Čarls Spenser.

 

 

makonda-tracker