tužan kraj

BILA JE SVESNA KAD SU JE IZVUKLI IZ AUTOMOBILA: Ovo su poslednje reči princeze Dajane pre tragične smrti

0

Nakon saobraćajne nesreće za koju se ispostavilo da je bila fatalna, ledi Di je ipak bila svesna, ali stanje joj se ubrzo naglo pogoršalo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Krajem avgusta 1997. godine, svet je potresla vest da je ledi Dajana Spenser, bivša supruga princa od Velsa, žena koju su obožavali milioni, stradala.
Mercedes u kojem se ona vozila bio je potpuno uništen, a njen dečko Dodi al Fajed i vozač Anri Pol podignuli su na mestu, dok je Dajana bila povređena.

 

Ona je hitno operisana, ali stanje joj se naglo pogoršalo i ubrzo je preminula.
Skoro 24 godine nakon ovog tragičnog događaja, Dejli mejlu se obratio Ksavije Gurmelo, vatrogasac koji se među prvima našao na mestu nesreće u pariskom tunelu. On je ispričao da isprva nije bio svestan da je žena kojoj pomaže ledi Dajana i da mu se učinilo da je ona dobro.

 

1 / 12 Foto: Profimedia


Na engleskom je rekla: "O, moj Bože, šta se dogodilo?" — prisetio se on. — To sam mogao da razumem, pa sam pokušao da je smirim, uzeo sam je za ruku.


On je pomogao da se Dajana izvuče iz automobila, a ona je potom prebačena u bolnicu, gde je preminula uprkos naporima lekara i brzoj reakciji svih uključenih. Istraga Skotland jarda pokazala je da je uzrok nesreće neoprezna vožnja, kao i da su putnici stradali jer nisu vezali pojaseve.

 

 

makonda-tracker