soc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

tužan kraj

BILA JE SVESNA KAD SU JE IZVUKLI IZ AUTOMOBILA: Ovo su poslednje reči princeze Dajane pre tragične smrti

Nakon saobraćajne nesreće za koju se ispostavilo da je bila fatalna, ledi Di je ipak bila svesna, ali stanje joj se ubrzo naglo pogoršalo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Krajem avgusta 1997. godine, svet je potresla vest da je ledi Dajana Spenser, bivša supruga princa od Velsa, žena koju su obožavali milioni, stradala.
Mercedes u kojem se ona vozila bio je potpuno uništen, a njen dečko Dodi al Fajed i vozač Anri Pol podignuli su na mestu, dok je Dajana bila povređena.

 

Ona je hitno operisana, ali stanje joj se naglo pogoršalo i ubrzo je preminula.
Skoro 24 godine nakon ovog tragičnog događaja, Dejli mejlu se obratio Ksavije Gurmelo, vatrogasac koji se među prvima našao na mestu nesreće u pariskom tunelu. On je ispričao da isprva nije bio svestan da je žena kojoj pomaže ledi Dajana i da mu se učinilo da je ona dobro.

 

1 / 12 Foto: Profimedia


Na engleskom je rekla: "O, moj Bože, šta se dogodilo?" — prisetio se on. — To sam mogao da razumem, pa sam pokušao da je smirim, uzeo sam je za ruku.


On je pomogao da se Dajana izvuče iz automobila, a ona je potom prebačena u bolnicu, gde je preminula uprkos naporima lekara i brzoj reakciji svih uključenih. Istraga Skotland jarda pokazala je da je uzrok nesreće neoprezna vožnja, kao i da su putnici stradali jer nisu vezali pojaseve.