IN MEMORIAM

VOLEO JE HANU SELIMOVIĆ 5 GODINA, A BEOGRAD — ZBOG NJE: Sećanje na Igora Vuka Torbicu, prerano preminulog princa teatra

3

Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica preminuo je u Rovinju prošle godine, na današnji dan, 17. juna.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Igor Vuk Torbica je rođen u Drvaru, a detinjstvo je proveo u Rovinju i u Puli. Završio je Srednju školu za primjenjenu umjetnost i dizajn, a režiju je diplomirao 2013. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Alise Stojanović.

 

Jedna od prvih režija bio je "Pokojnik", dok je za "Razbijeni krčag" u JDP pozorištu dobio je pet nagrada na Danima komedije u Jagodini, tri plus jednu pohvalu na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, tri nagrade na danima satire u Zagrebu. Režirao je "Ožalošćenu porodicu" u Kranju, "Don Žuana" u Zrenjaninu, "Hinkemana" u Zagrebačkom kazalištu mladih, " u zagrebačkom pozorištu "Gavela".

 

 

1 / 7 Foto: Dragan Kadić

 

Igor Vuk Torbica voleo je Beograd i zbog glumice Hane Selimović.

Bili su u vezi pet godina.

 

"Lepo je imati nekog ko može da razume iracionalnu prirodu problema koje umetnik oseća. Igor je beskrajno talentovana, pametna i inspirativna osoba", rekla je ona za Story jednom prilikom, te navela kako su održavali ljubav na daljinu.

 

Kada je preminuo prošle godine u 33. godini, uputila mu je potresnu poruku.

 

Njegova dugogodišnja devojka, glumica Hana Selimović, uputila je svom voljenom Igoru potresnu poruku:

 

"Dragi prijatelji, hvala svima na rečima i pomoći koju tako velikodušno pružate. U mom srcu je toliko puno ljubavi za čoveka koji mi je pružio najlepše trenutke mog života da želim da tu ljubav podelim sa svetom. I pustim svetlo i život da odnesu pobedu nad besmislom ovog vremena. Igor je bio i ostaće moj svetionik. Ka njemu idem, zauvek. Takvi ljudi su retki, njih treba samo voleti", poručila je glumica.

 

 

makonda-tracker