Uskršnja trpezA

"BAKA BOSILJKA JE SIMBOL MOG ODRASTANJA": Iva Štrljić priznaje da je vična u kulinarstvu, a evo sa kim provodi praznik!

0

Glumica je otkrila detalje o svom životu koje publika nije znala.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumica Iva Štrljić ne krije da je dobra u kuhinji, a stručnjak je i u pravljenju slanih torti i kolača. Sada je otkrila šta se našlo na prazničnoj trpezi u njenom domu.

 

"Umem zaista sve da skuvam, od najkomplikovanijih recepata do laganih jela. Tačno je da najčešće osmislim neku slanu tortu međutim, volim da se poigram i sa raznim varijacijama musake i rolata kako slatkih tako i slanih pa sam ove godine pravila nešto što je poput musake i rolata, ali kako svaki recept oplemenim svojom idejom ne može se reći baš ni da je klasična musaka niti klasičan rolat. Kada govorimo o kolačima, onda mi je bitno da mirišu na detinjstvo. Kada sam bila devojčica, često sam provodila vreme uz baku Bosiljku koja je simbol topline mog odrastanja i uz koju sam obožavala da pravim kolače i od nje naučila pravila veštine dobre kuhinje. Zauvek će me praznici podsećati na nju."

 

 

Iva je rekla i kojom tehinkom je ukrašavala Uskršnja jaja.

 

"Postoji samo jedna tehnika...a ona se zove "s ljubavlju"...Znate kako ja to radim, pozovem decu svojih prijatelja i onda mi zajedno šaramo, bojimo i radujemo se. Mnogo volim decu i zato kad god postoji mogućnost da vreme provedem sa njima u razgovoru i igri iskoristim taj trenutak. Uskrs je ono čemu se oni raduju i zato nije bitno da jaje bude dekorisano perfektno, bitnije je da su to uradile slatke dečije ručice na svoj detinji način."

 

Štrljićeva je istakla sa kim provodi današnji dan.

 

"Sa porodicom. Samo je sloga neophodna, kao i mir, ništa više."

 

 

 

makonda-tracker