iza njega je težak period

"I NORMALAN BI POLUDEO, A NE JA": Danilo Ikodinović otvoreno o razvodu od Nataše Bekvalac i braku s Majom Ognjenović

1

Jedan od naših najuspešnijih vaterpolista bio je šest i po godina u braku s pop pevačicom, a danas je srećno oženjem čuvenom odbojkašicom

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Danilo Ikodinović ne govori previše o svojoj privatnosti u razgovoru za medije, zbog čega nije često pričao o nesreći koju je doživeo 2008. godine, ali ni o svom razvodu od pevačice Nataše Bekvalac. Još se manje zna o njegovoj ljubavi s odbojkašicom Majom Ognjenović, s kojom je u braku od 2016.


Zato su mnogi iznenađeni njegovom ispovešću u emisiji "Preživeli" na K1, u kojoj se Ikodinović osvrnuo na svoj život.


On se prisetio kako je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je doživeo teške povrede. Kako je prizneo, na dan nesreće je popio više.

 


Toj nesreći je doprinelo moje zezanje u kafani, alhokol, ono moje “ne može to meni da se desi”, neka nezadovoljstva, ali prvenstveno motor koji sam jako voleo da vozim. Istina je da sam vozio pijan, ne znam koliko sam tačno promila imao, ali svakako previše. To je bilo pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Malagu i mi smo se opustili u nekoj kafani. Uvek to kažem, hvala bogu da sam samo ja stradao, jer ne znam kako bih živeo da sam nekome oduzeo život — iskren je bivši vaterpolista.


Poslednje čega se sećam je da sam krenuo iz Zrenjanina u Novi Sad, seo sam na motor, dao pun gas i preticao celu kolonu. Na sred puta je bio neki traktor, sva krivica je apsolutno moja, to sam i na sudu rekao, ali taj traktor sa prikolicom nije smeo da bude na magistralnom putu. Ali eto, splet okolnosti je presudio, jugo je krenuo njega da pretiče, nije me čuo, a ja sam išao 200 na sat. U toj mojoj brzini udario sam, bogu hvala, u zadnji deo auta, jer ne daj bože da sam ga udario u sredinu, prepolovio bih ceo auto. Nakon sudara sam odleteo 86 metara dalje u polje, to je veličina otprilike fudbalskog terena, jedva su me našli. Pao sam u neko đubrivo, a tokom pada meni je ekplodirala karotida koja ide od ramena u mozak. Posle su mi rekli da sam svojim položajem tela sprečio da iskrvarim. Pre svega me je spasao bog i moja fizička sprema, ali najbitniji su doktori koji su se stvarno oko mene jako potrudili. Bio sam u veštački izazvanoj komi mesec dana jer sam imao ozbiljne povrede i ruka mi je bila odvojena od tela — ispričao je Ikodinović.


Dok se oporavljao od nesreće, sportista se razveo od pop zvezde Nataše Bekvalac, a u to vreme se spekulisalo da je udes doprineo travicama u njihovom braku. Ikodinović je to sada demantovao i obrasnio da nesreća zapravo nije toliko uticala na njegov brak s pevačicom.

 

Nataša Bekvalac, Danilo Ikodinović
foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Trebalo mi je dosta vremena da raščistim neke stvari i taj život koji sam živeo pre nesreće. Ubrzo je usledio i razvod sa Natašom, koji mi je bio težak, kao i svakome ko prolazi kroz tako nešto. Mislim da nesreća nije mnogo uticala na naš razvod, već je to bilo pri kraju zbog mnogih drugih stvari. Svašta se tu pisalo i polemisalo, to mi je bilo najteže, jer sam non-stop bio po novinama. I normalan bi poludeo, a ne ja — ističe Danilo.


Prva njegova ozbiljnija veza za koju se čulo posle Nataše bila je ona s odbojkašicom Majom Ognjenović, koja je potom krunisana brakom. Nekadašnji vaterpolista nikad nije krio koliko je srećan i ispunjen s našom reprezentativkom, ali njih dvoje svoju privatnost drže daleko od medija.

 

1 / 6 Foto: M. M./ATAImages


Maja mi je pomogla jako puno. Ona je na početku, tri godine istraživala sve o mojoj ruci, baš se posvetila. Uz nju sam krenuo da shvatam ozbiljnije život, uticala je na moje konačno otrežnjenje, konačno shvatanje da u životu ima bitnijih stvari, a ne da sve bude samo zezancija i kafana. Ulila mi je jednu sigurnost i uspeo sam svu patnju i svu paučinu da skinem sa sebe. Takođe me je približila i veri, bogu i sad često idemo u crkvu. Pomogla mi je da se pronađem u tome i osećam se mirnije. Ljubav pobeđuje sve na svetu, kad voliš nekoga i kad imaš nekoga ko tebe voli, to je najlepša stvar na svetu — ne može da sakrije svoju sreću Ikodinović.

 


 

makonda-tracker