podrška je važna

"JEDNOM ĆU SVEDOČITI PROTIV DVOJICE": Bojana Maljević uputila poruku javnosti o kojoj treba da se zamislimo

6

Poznata glumica nije se oglašavala povodom optužbi na račun njenog kolege Branislava Lečića, ali se osvrnula na to što žrtve silovanja ne prijavljuju odmah šta im se dogodilo

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Glumica Danijela Štajnfeld progovorila je o silovanju koje je doživela, a juče je otkriveno da je imenovala Branislava Lečića. On je odbacio ove optužbe kao "najgnusniju laž", a Danijela je detaljno opisala veče napada.
 

Njihove kolege i dalje se ne oglašavaju u velikom broju, a glumica Bojana Maljević sinoć je na društvenoj mreži Tviter napisala:


"Jednom ću svedočiti protiv dvojice." A ljudi treba da razmisle koliko svojim reakcijama (koje mediji potom užasno prenose) upravo onemogućavaju ili usporavaju da se mnoga svedočenja dese što pre.

 


Ona je napomenula da žrtve silovanja ne ćute zato što nisu hrabre već zato što brinu kako o sebi, tako i o onima oko sebe.

 

Bojana Maljević, Ana Maljević
foto: Damir Dervišagić

Ko god misli da je ćutanje nedostatak hrabrosti, ne zna ništa o traumama i naporima da se sačuvaju zdravlje, snaga, porodica, deca, vera u sebe i poverenje u druge — istakla je.

 

 

makonda-tracker