nije se dalo

PROŠLO JE GODINU DANA OD POPARINE SMRTI: Glumac je preminuo u staračkom domu, a ovo je bila njegova neostvarena želja

0

Zoran Rankić bio je prvak Beogradskog dramskog pozorišta, satiričar, dramski pisac, reditelj, aforističar i pesnik.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Glumac Zoran Rankić, najpoznatiji po čuvenoj ulozi Popare u kultnoj seriji "Srećni ljudi", preminuo je pre tačno godinu dana.

On je preminuo 9. decembra u 84. godini u staračkom domu Beogradu nakon duge i teške bolesti.

 

Glumio je autoritativnog, plahovitnog, ali duhovitog direktora firme koji je flertovao sa skoro svim ženskim likovima serije, a njegova čuvena "Mmmm Bebo..." jedna je od rečenica koje su obeležile domaću televizijsku epohu devedesetih. Svakoj ženi se obraćao sa "gospođice, gospođo", a umeo je i da im zaviri pod suknju.

 

Bio je najpoznatiji po ulogama Nikole Kalabića u mini TV-seriji „Poslednji čin“ i Žarka Popare u TV-seriji „Srećni ljudi“, emitovanim na TV Beograd i RTS-u.

Rankić je rođen u Derventi (BiH) 1935. godine. Bio je prvak Beogradskog dramskog pozorišta, satiričar, dramski pisac, reditelj, aforističar i pesnik.

 

foto: Printscreen

Ostvario je 26 uloga na filmu i televiziji i više stotina na radiju, a bio je poznat i po izvanrednim interpretacijama poezije na brojnim književnim večerima.

Bio je član Udruženja dramskih umetnika Srbije, Udruženja književnika Srbije, Udruženja dramskih pisaca Srbije, Udruženja književnika Republike Srpske i počasni član Beogradskog aforističarskog kruga.

 

Inače, kako se prenosilo, on je preminuo zaboravljen od svih i ogorčen što posle "Srećnih ljudi" nije dobio nijednu veću ulogu. Naime, do poslednjeg dana priželjkivao da neko snimi film bivšem predsedniku Republike Srpske i da upravo njemu dodeli ulogu Karadžića.

 

 

 

makonda-tracker