13 godina od smrti

U MLADOSTI JE PROMENIO VERU, ALI I IME U NIKOLA: Ove detalje iz života Amira Rešića Nina SIGURNO niste znali!

4

Danas se navršava 13 godina od odlaska najpopularnije zvezde Jugoslavije

foto: Youtube Printscreen

Svoju prvu kćerku Amelu je dobio u vanbračnoj zajednici. Nakon toga Nino se dva puta ženio i dobio još dve kćerke Sandru i Tamaru.

 

Iako razlozi njegovog prelaska iz islama u pravoslavlje i promena imena iz Amir u Nikola nikada nisu do kraja razjašnjeni smatra se da je to uradio zbog ljubavi prema prvoj supruzi koja je bila pravoslavne veroispovesti. Drugi pak smatraju da je to bilo za potrebe srpskog tržišta.

 

Interesantno je to da je 2004. godine, ponovo je vratio svoje ime Amir Rešić.

 

Ono što je sigurno jeste to da je njegov ljubavni i porodični život imao veliki uticaj na njegovu karijeru. Ljubavni problemi često su se odražavali i na uspeh albuma koje je objavljivao.


Sandra Rešić, Ninova kćerka iz prvog braka, krenula je očevim stopama i započela svoju pevačku karijeru. Ona se tri puta pojavljivala u muzičkom šou programu „Zvezde Granda“ i ostvarila dobar uspeh.

1 / 5 Foto: screenshot


Od posledica dugogodišnjeg konzumiranja alkohola Nino je preminuo u Opštoj bolnici u Bijeljini 18. oktobra 2007. godine. Sahranjen je u svom rodnom gradu Kozarskoj Dubici.


Prema rečima mnogih, iako je u životu mnogo zaradio, umro je kao podstanar, a ovom svetu je ostavio duhovno bogatstvo - pesme.

 


 

makonda-tracker