13 godina od smrti

U MLADOSTI JE PROMENIO VERU, ALI I IME U NIKOLA: Ove detalje iz života Amira Rešića Nina SIGURNO niste znali!

4

Danas se navršava 13 godina od odlaska najpopularnije zvezde Jugoslavije

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Amir Rešić Nino je bio bosansko-hercegovački pevač pop-folk muzike na prostoru bivše Jugoslavije. Rodio se 22. januara 1964. godine u Kozarskoj Dubici.

 

U ranoj mladosti je pomenio veru, prešao iz islama u pravoslavlje i promenio ime u Nikola. Tada je dobio nadimak Nino po kojem je postao prepoznatljiv. Odrastao je i školovao se u Kozarskoj Dubici u Bosni, a kasnije se preselio u Kruševac u Srbiji. Rešić je imao mlađeg brata Dejana. Okružen ljubavlju i pažnjom, imao je vrlo srećno detinjstvo. Kao dete nije imao puno prijatelja, jer ih je pažljivo birao. Nino je govorio da je njegovo detinjstvo obeležio njegov brat Dejan koji se rodio kada je Nino imao devet godina. Izuzetno je bio vezan za svoju majku i svako odvajanje mu je teško padalo.


Ljubav prema muzici datira od najranijih dana. Kao dete fascinirali su ga televizija, pevači i muzika. Često je kući sam stvarao svoju scenu, bio je i voditelj i pevač, imao nastupe u svojoj sobi. Maštao je o tome da jednog dana postane pevač, dok su njegovi drugari napolju igrali fudbal. Mnogo godina kasnije, kada je ostvario muzičku karijeru, Nino je isticao da bi bio greh da nije ostvario svoju muzičku karijeru s obzirom na to koliko je to zaista želeo. Jedno vreme je išao i na folklor, dok nije skupio dovoljno hrabrosti da se prijavi na takmičenje pevača amatera u Kozarskoj Dubici. Predstavio se sa pesmom „Produži dalje“ Zdravka Čolića. Pobedio je na ovom, a kasnije je pobedu odneo na još dva takmičenja.


To mu je dalo snagu da njegov put okrene ka tom pravcu.


Napravio je pravi "bum" na sceni i preko noći je postao poznat na samom početku svoje pevačke karijere što je prava retkost.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

Gotovo da ne postoji osoba koja i dan-danas ne pevuši neki njegov hit: „Donesi divlje mirise“, „Usne vrele kao žar“, „Udahni duboko“, „Što mi noći nemaju svanuća“, „Ti si kćerko tatin sin“, „Šta ću mala s tobom“, i drugi...


Rešić nije umeo da se nosi sa tolikom popularnošću, a o tome govore brojni poroci kojima se odao.

 

Osim toga, i ljubavni život mu je bio buran.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker