Dario Popović: Boljeg oca od Davorina nisam mogao da imam

1
Sin proslavljenog muzičara Davorina Popovića, Dario, priseća se odrastanja u porodičnom domu i okriva po čemu će pamtiti svog pokojnog oca.

Dok se najveće muzičke zvezde sa prostora bivše Jugoslavije pripremaju za koncert posvećen legendarnoj grupi Indeksi, Da sam ja netko, koji će biti održan 16. oktobra u Sava centru, sin pokojnog pevača Davorina, Dario,  govori o svojim uspomenama i dečačkim danima.

- Mogu slobodno reći da je Davorin bio divan otac, boljeg nisam mogao poželeti. Iako je često putovao i bio van kuće, svo slobodno vreme provodio je sa mnom, u igri, šetnji i razgovoru. Bio je veoma galantan i sećam se kada su se pojavile plej stejšn igrice, molio sam da mi je kupi. Posle povrataka sa turneje u Americi, kupio mi je ne jednu, već deset igrica. Mojoj radosti nije bilo kraja, pogotovo što sam bio jedino dete u Sarajevu koje je tog trenutka imalo plej stejšn – kaže Dario.

Ovaj dvadesetogodišnji momak je student druge godine Ekonomskog fakuleta u Sarajevu. Muzika mu nikada nije bila zanimljiva i nije nastavio očevim stopama.

- Kao i verovatno svako dete, i ja sam kao učenik osnovne škole bio član školskog hora. Međutim, to me nije mnogo radovalo. Kada sam počeo da mutiram, našao sam dobar razlog da napustim hor i muziku i posvetim se nekim drugim stvarima koje su me zanimale – govori mladi Popović, i ističe da je vrlo ponosan što se već nekoliko godina održavaju koncerati u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu posvećeni grupi kojoj je njegov otac dao najveći pečat. Planira da, ukoliko mu obaveze na fakultetu dozvole, dođe na ovogodišnji koncert u

Beogradu. Kao najomiljenije pesme Indeksa izvdaja Baladu i Jutro će promeniti sve, a to su samo dve od tridesetak, koliko će ih biti izvedeno na koncertu.

- Indexi su grupa koja će se uvek slušati. Njihove pesme su evergrin i to je nešto što se slušalo i slušaće  i  sledeće generacije iako Indexi više ne postoje od dana kada je tata umro. Ovih godina me često zovu Davorinovi prijatelji iz različitih gradova i pitaju kako sam, da li mi nešto treba. Uvek se raznežim, jer tada još jednom potvrđujem koliko je moj oac bio velik i dobar čovek. Kada je umro, bio sam mali da shvatim da ga više nema i da sa njim više neću deliti srećne i tužne momente. Utehu pronalazim upravo u ljudima koji o njemu pričaju lepo, koji i danas cene njegov rad i ne dozvoljavaju da nestane uspomena na njega - zaključuje Dario. 

makonda-tracker