druga životna borba

"OTKRILA SAM KVRŽICU, VELIČINE ZRNA PIRINČA": Poznata voditeljka iskreno o svojoj borbi sa opakom bolešču!

0

Porodica joj je velika podrška.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Britanska voditeljka Džeki Beltrao (55) dugo je krila od javnosti da se bori sa kancerom, a onda je rešila da detalje svoje borbe iznese i na društvene mreže.

 

" Otkrila sam kvržicu, veličine zrna pirinča, tačno ispod ključne kosti nakon što sam povredila rame na jogi. Imala sam mnogo sreće što sam ga našla, ali i što sam mršava. Da sam malo deblja, ne bih ga nikad osetila i rak bi još dugo rastao u meni dok ga ne otkrijemo "- kaže ona.

 

Džeki se pre oko sedam godina već jednom borila sa rakom dojke. Imala je mastektomiju i prošla je kroz hemoterapiju, međutim, sada je pred njom nova borba.

 

Na pregledu joj je rečeno da je u pitanju tip kancera koji se brzo širi.

 

"Briznula sam u očajan plač. Nisam mogla da verujem da me opet čeka ista borba" - iskrena je voditeljka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacquie Beltrao (@skyjacquie) on

 

Saopštila je vesti suprugu, a onda ih je ćerka zatekla u suzama.

 

"Mama je bila sklupčana u ćošku, dok je tata vikao "ne, ne, ne". Braća i ja smo utrčali u njihovu sobu. Prvog puta kada se borila sa rakom, krila sam to od društva i od nastavnika jer nisam želela da me iko sažaljeva, ali i zato što i sama nisam mogla da se pomirim sa situacijom. Ovog puta, svi smo reagovali pribranije i zbližili se više nego ikad "- kaže Džekina ćerka Amelija, a Džeki dodaje da je uvek bila bolno otvorena prema deci i da nikad nije ništa krila od njih.

 

"Ja sam vrlo direktna i otvoreno govorim sve, bez ublažavanja. Nema svrhe kriti istinu. Kada sam dobila rezultate nakon skenera za rak dojke, rekla sam im da imam kancer četvrtog stepena i da nije izlečiv. Rekla sam im i da ima mnogo lekova koji će možda pomoći, ali možda će me kancer i ubiti i moraju da budu spremni na to - kaže Džeki.- Od tada, potpuno sam promenila ishranu. Tumor se smanjio, ja sam izbacila mlečne proizvode i vrlo sam oprezna u svemu što unosim u telo. Zbog toga me je pogodila ova druga dijagnoza, sve sam radila po pravilima" - kaže ona.

 

"Amelija je reagovala tako što je opsesivno čistila kuću, preuzela kuvanje i svu brigu o domaćinstvu. Pomalo smo zamenile uloge, skoro kao da je sad ona mama, a ja ćerka. Ali, to je normalno, uloge se u porodici vremenom menjaju" - kaže Džeki.

 

 

 

 

 

makonda-tracker