porodica

ZNAO JE DA JE PRAVA ČIM JU JE UGLEDAO: Ljubavna priča Majkla Daglasa i Ketrin Zite Džouns ostavlja bez reči!

0

Razlika u godinama nije mogla protiv prave ljubavi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ketrin Zita Džouns rođena je u Svonziju 25. septembra u porodici vlasnika prodavnice slatkiša Dejvida Džounsa i krojačice Patricije. U ovom velškom gradu je i odrasla, a san da postane glumica sanjala je od malih nogu.

 

Njen otac je rođeni Velšanin, dok je majka vukla korene iz irske katoličke porodice. Ketrin je ime dobila po svojim bakama Ziti Džouns i Ketrin Fair.

 

Porodica je živela u predgrađu Mamblesa, a s obzirom na to da je Ketrin bila hiperaktivno dete, majka je odlučila da je upiše u plesnu školu kada je Ketrin imala četiri godine. Iako su bili porodica srednjeg staleža, sve se promenilo kada su na igri na sreću Bingo dobili 100.000 funti i tako dobili priliku da nastave sa plaćanjem časova plesa i baleta svojoj naslednici.


Predstave i nastupi odmalena su bili nešto sasvim normalno za nju, a interes lokalnih medija privukla je kada je s 10 godina pobedila u šou talenata s pesmom Shirley Bassey. Sa svojom plesnom grupom redovno je odlazila na nastupe u London, te na audicije za pozorišne predstave.

 

Upravo jedna takva audicija bila je prekretnica za nju - s devet godina odabrana je da glumi jednu od djvojčica iz sirotišta u legendarnom mjuziklu ‘Annie’, a u ranim tinejdžerskim godinama postala je prvakinja države u plesu.

 

A onda se seli su London sa željom da postane glumica. Svoje tinejdžerske godine u Londonu opisala je rečima:


‘Pojavila bih se na audiciji i potom se na brzinu presvukla ili obukla drugi triko, pa ponovo pristupila audiciji. Možda mi je trebalo dva puta, ali uvek sam dobila posao. Jednostavno bih shvatila šta žele od mene".

 

Upisala je glumu na Arts Educational Schools u Londonu i dobila glavnu ulogu u pozorišnoj predstavi u produkciji ’42nd Street’ 1987. godine.

 

Debi na filmskom platnu imala je 1990. u francusko-italijanskom filmu "Hiljadu i jedna noć’, a koji je nažalost doživeo fijasko kod kritičara, ali i publike.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker