TRAGIČNO JE SKONČALA

NESREĆAN BRAK I PATNJA O KOJOJ JE ĆUTALA: Sestra Silvane Armenulić otkrila NAJPOTRESNIJE tajne s kraja njenog života

8

Pre 44 godine, 10. oktobra, cela tadašnja Jugoslavija pustila je suzu. Tragično je stradila u saobraćajnoj nesreći legenda folk muzike Silvana Armenulić, ostavivši iza sebe veliki broj hitova, ali i dvanaestogodišnju ćerku Gordanu.

foto: Screenshot
foto: Screenshot

Iako joj je brak sa Radmilom bio turbulentan, iz te zajednice rodila se njena najveća ljubav, ćerka Gordana. Te dane radosti obojili su dom Armenulića, a Silvana postala najsretnija žena na svetu.

 

Ona je obožavala Gordanu. Kada je Silvana kupila svoj stan, jednu sobu je opremila za Gordanu. Sve što je tada bilo najmodernije uzela je za nju, ručni rad. Kada ju je dovela, pokazala i rekla: “Gordana, ovo je tvoja soba, hoćeš da živiš ovde sa mnom, ona je odgovorila da joj ne pada na pamet”. Ali nije kriva Gordana, kriva je Silvanina svekrva. Kada je rat nastupio u Bosni, a moja mama došla, nazvali smo Gordanu da dođe da je vidi, na šta je ona rekla: “Ja bih došla, ali moji ne daju, ne dozvoljavaju” — tužnim glasom priseća se tih momenata Dina, naglasivši da je za razliku od Silvanine svekrve, svekar bio divan čovek koji ju je voleo.

 

 

Silvana, kako napominje Dina, emocije nije znala da krije pred sestrama.

 

 Mnogo puta je znala da zaplače kada smo same, kada nikog drugog nema. Govorila je: “Šta će mi sve ovo kada sam na sceni, vidim svi me žele, aplaudiraju, a kada sednem u auto, ja sam sama. Idem kući i tamo sam sama”. Znala je kada dođe sa koncerta tužna, zove nas. Mira i ja uzmemo taksi i dođemo da budemo sa njom. Znale smo da osvanemo pričajući, da je tešimo — kaže Dina.

 

Njenoj lepoti divili su se mnogi, ali njeno srce je prvo osvojio Radmilo, a zatim Marko.

 

Bilo je mnogo njih koji su bili zaljubljeni u nju. Želeli je. Nezgodno je da iznosim njihova imena, ali je bilo tu političara, glumaca, pevača. Htela je da sačuva brak, da ga spase. Međutim, to se nije moglo spasiti. Radmilo je čak išao sa jednom iz Pošte, koju je Silvana pretukla. Radila je na inostranim vezama. S kim bi god iz inostranstva bi Silvana pričala, ona bi tu vezu spajala sa Radmilom kako bi slušao razgovor. To je Silvana doznala. Pretuče je i slomi joj jedan pršljen. Silvanu su tada osudili na osam meseci uslovne kazne, a ova dobije otkaz — otkriva Dina.

 

Momenat kada su Dini javili da su joj sestre poginule, duboko su urezane u sećanje...

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker