imale su cilj

VOLELE SU USPEŠNE I IMUĆNE MUŠKARCE: Ove detalje iz života Džeki Kenedi i njene sestre niste znali!

0

Detalji njenog bogatog životnog iskustva u visokom američkom i evropskom društvu sažeti su u knjigu jednostavno nazvanu Li koja je izašla pre nekoliko godina.

foto: Profimedia

Od princeze Li preko noći je postala boho devojka koja je zatvarala klubove u društvu Mika Džegera i Endija Vorhola. Sa svojom tankom figurom, aristokratskim držanjem i porodičnim pedigreom, Li je u trenu postala zvezda u tim krugovima. Muškarci su se takmičili za njenu pažnju, ali niko od njih nije nudio dijamantski prsten i dao joj preko potrebnu garanciju i stabilnost. Njen bivši dečko Piter Bird rekao je da je Li čeznula za iskrenom ljubavlju, ali da je ispraznost glamuroznog života na kakav je navikla u tome sprečavao.

 

Pokušala je da radi kako bi zaradila nešto novca. Emisija koju je osmislila za CBS propao je nakon prvog prikazivanja, potom se bacila na dizajniranje enterijera, u čemu se pokazala kao talentovana i tvrdoglava dizajnerka. Jedno je vreme radila na uređenju hotela, ali ubrzo je odustala i zatvorila studio, rekavši kako je posao dekoratera jednostavno pretežak.

 

Sestra ju je naterala da krene na sastanke anonimnih alkoholičara na koje ju je sama vozila i čekala ispred zgrade kako bi bila sigurna da će Li ostati do kraja sastanka. U mnogočemu Li i Džeki su jedna drugoj bile izvor frustracije, ljubomore i večne zavisnosti te ljubavi zbog koje su uvek jedna drugu dizale i spašavale iz ralja depresije i loših životnih izbora.

 

Do 1986. godine Li se oporavila i bila je spremna da se uhvati u koštac s problemima. U njen život ušao je koreograf i redatelj Herbert Ros, za kog se udala uprkos Džekinom protivljenju. Naime, Ros je bio biseksualac i to su svi znali, pa je Džeki bila zabrinuta za sestrino krhko mentalno zdravlje i šta će se dogoditi ako je Ros izneveri i ostavi.

 

Životni susret koji će joj dati najstabilnije trenutke karijere dogodio se 1980. godine kada je upoznala Đorđa Armanija, koji je bio očaran njenom elegancijom i duhom. Od 1985. bila na je funkciji PR direktorke za modnu kuću Armani, promovišući italijanski brend među svojim otmenim prijateljima i klijentelom koja je treperila pred njenim društvenim statusom. Tako je, na primer, na velikoj proslavi 40. godišnjice brenda Armani, koja je upriličena u Milanu, Li bila počasna gošća. Kada je zakoračila iz zatamnjenog Mercedesa fotografi su podivljali, pokušavajući uhvatiti što bolji kadar krhke 83-godišnjakinje.

 

 

 

makonda-tracker