prošlo je mnogo godina

NJEGA STE MOŽDA I SRELI I NISTE GA PREPOZNALI: Ovako danas izgledaju Marija i Boba iz „Žikine dinastije“

2

Glumica koja je igrala lik Marije odavno ne živi na prostorima nekadašnje Jugoslavije, a iako se promenila teško da bi vam promakao njen prepoznatljivi osmeh, dok je glumac koji stoji iza Bobe maltene neprepoznatljiv.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Gotovo da ne postoji osoba koja je odrasla u nekoj zemalja bivše SFRJ koja nije gledala filmove o mladom paru koji se bori za svoju ljubav uprkos brojnim preprekama. Dopadali vam se filmovi iz ovog serijala ili ne, jedno je sigurno: upamtili ste osmehe Marije i Bobe, nezaboravnih likova jugoslovenske kinematografije.


Ulogu Marije igrala je Rialda Kadrić, koja je neočekivano dobila ovu rolu umesto, danas legendarne, Sonje Savić. Mlada glumica se, međutim, odrekla mogućih uspeha i glumačke karijere, pa se devedesetih godina prošlog veka preselila u London, gde je izvesno vreme radila kao voditelj Glasa Amerike.

 

foto: YouTube/Printscreen

Prilikom jedne posete Beogradu, u jednoj emisiji je ispričala zašto je odlučila da napusti tadašnju Jugoslaviju i ostane u Londonu.


Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu – rekla je Rialda. – Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život.
 

Danas ona izgleda ovako.

 

foto: TV Prva screenshot

Vladimir Petrović, glumac koji je igrao lik Bobe, rođeni je Beograđanin i i danas živi u srpskoj prestonici. Ima dvoje dece i bavi se marketingom, a jednom prilikom je izjavio da upravo zbog "Ludih godina" nije upisao glumu: ugovorom je bio vezan za ove filmove, a u to vreme studenti glume nisu smeli javno da igraju. Iako je igrao jedan od najprepoznativijih likova našeg filma, toliko se promenio da ga ljudi danas uglavnom ne prepoznaju - sve dok mu ne čuju glas.


Evo kako danas izgleda Vladimir.

 

foto: Mondo/Screenshot

 

makonda-tracker