priča koja mami suze

NJEGOV FILMSKI DEKA JE UVEK BRINUO O NJEMU: Ovaj potez legendarnog Dragomira Bojanića Gidre Nikola Kojo pamtiće DOK JE ŽIV

2

Nikola Kojo jednom prilikom je podelio simpatičnu anegdotu o svom odnosu s legendarnim Gidrom

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Glumac Nikola Kojo postao je zvezda širom bivše Jugoslavije nakon uloge Miše Pavlovića u serijalu Lude godine, gde je igrao rame uz rame s Dragomirom Bojanićem Gidrom.

 

Svima je poznato da je Gidra bio veliki prijatelj i laf, ali malo ko je znao da je on bi veoma pažljiv prema svom filmskom unuku - čak i daleko od seta.

 

Kojo se pre dve godine u razgovoru za Nedeljnik prisetio jedne zime, kada je služio vojsku, i postupka svog filmskog dede, koji će mu zauvek ostati urezan u pamćenje.

 

 

- Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu... Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz — ispričao je Kojo.

 

foto: Youtube Printscreen

Kako je istakao, bio je veoma zbunjen, a onda je odgovor stigao — u sve je bio umešan čovek koji je obeležio jedan važan deo njegovog života i karijere.

 

Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra. Šta čekaš? Ulazi, kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao — ispričao je glumac.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

makonda-tracker