KAKO VAM SE ČINI?

NJIHOVE ULOGE OSTALE SU UPAMĆENE DO DANAS: Nekada popularne glumice nestale su sa SCENE u jeku popularnosti! (FOTO)

0

Njihova lepota, šarm, neposrednost privukla je publiku, ali su ipak za životni put odabrale druga zanimanja

 

foto: Youtube Printscreen

 

Prizrenka Petković

 

Glumila je Radmilu u seriji “Ljubav na seoski način”. Rođena je 23. juna 1952. u Prizrenu (otud i njeno ime). Njeni su inače iz Beograda, a u trenutku njenog rođenja bili su na turneji u tom gradu. Posle serije “Ljubav na seoski način” diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Rumuniji. Kao profesorka pevanja i šefica odseka na Muzičkoj školi u Novom Sadu radila je više od 20 godina. U Holandiju, tačnije u Hag se odselila pre više od 10 godina gde u svojoj muzičkoj školi predaje solo pevanje. Udata je za Džejmsa Makreja. Iz prvog braka ima ćerku Violetu Lazin.

 

Ljiljana Sedlar

 

Glumila je Dudu Pavlović koja zagorčava život svom zetu Saši Popadiću u seriji “Bolji život” ali je poznata i po ulogama u filmovima “Špijun na štiklama” i “Kaži zašto me ostavi”. Danas je u penziji, a slobodno vreme provodi sa unukom Davidom Sedlarom Stivensom

 

Rođena je 1. novembra 1943. u Beogradu, na Vračaru. Nakon završene 11. beogradske gimnazije upisala je medicinski fakultet ali se poslije dve godine prebacila na FDU. U međuvremenu upoznala je dr Milana Sedlara za koga se 1968. udala te s njim otputovala u Ameriku zbog njegove specijalizacije. Po povratku u tadašnju SFRJ vratila se studijama glume u klasi Minje Dedić gde je studirala sa Svetlanom Bojković i Petrom Bozović. Glumila je i u filmovima “Povratak otpisanih”, “Buđenje proljeća”, “Razvod na određeno vreme”.

 

foto: Youtube Screenshot

Vlasta Knezović

 

Rođena je 28. februara 1948. u Varaždinu. Poslije raspada SFRJ nastavlja da glumi u Hrvatskoj. Osim glume bavi se i slikarstvom. Imala je više izložbi širom Hrvatske. Kao dijete vojnog lica, u Beogradu je završila školu od prvog do četvrtog razreda, živjela je u Balkanskoj ulici. Do 1984. bila je udata za zagrebačkog glumca Predraga Petrovića. Iz tog braka ima kćerku Bojanu, takođe poznatu zagrebačku glumicu. Igrala je u serijalu “Rad na određeno vrijeme” po kojem je i najviše pamte, kao i “Prosjaci i sinovi”, “Velo misto”, “Tale”, a danas se može vidjeti u TV seriji “Bitange i princeze”.

 

foto: Youtube Screenshot

 

 

 

 

 

makonda-tracker