KAKO VAM SE ČINI?

NJIHOVE ULOGE OSTALE SU UPAMĆENE DO DANAS: Nekada popularne glumice nestale su sa SCENE u jeku popularnosti! (FOTO)

0

Njihova lepota, šarm, neposrednost privukla je publiku, ali su ipak za životni put odabrale druga zanimanja

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Nekada popularne glumice, koje su se proslavile u domaćim hit serijama, nestale su beztraga iz medija, a publika ih je i danas željna.

 

Radmila Teodorović

 

U svojoj filmskoj karijeri ostvarila je samo jednu značajniju ulogu. U legendarnoj TV seriji „Otpisani” još 1974. godine bila je Lili. Ova svestrana umetnica zapravo nikad nije ni bila glumica, već balerina, a u pomenutoj seriji prihvatila je ponudu režisera Aleksandra Đorđevića i nastupila kao naturščik, zabilježio je portal „Nostalgično”.

 

Rođena je u Beogradu gde je završila Baletsku akademiju u klasi Nine Kirsanove, ruske primabalerine i koreografkinje. Kao solista nacionalnog baleta igrala je širom svijeta, u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Rusiji, Japanu. Baletsku karijeru završila je 1979. i preselila se u Italiju gdje je radila kao profesorka baleta i koreografkinja. Iz Italije se dvadesetak godina kasnije seli u Ameriku, tačnije u Fort Vejn. U tom gradu i danas živi. Trenutno predaje balet na tamošnjoj akademiji, a bila je i njen direktor u dva navrata. Udata je i pored svog prezimena dodala i Novosel.

 

Željka Cvjetan

 

Ako se sećate ljubavne priče između Savke i Matića (Dubravko Jovanović) u kultnoj seriji „Sivi dom”, Savku je igrala Željka Cvjetan kojoj je to bila i najznačajnija uloga u karijeri. Onda je 3. jula 1991. otišla “samo” na odmor u Ameriku. Danas živi u Los Anđelesu. Zaposlena je u „Univerzal studiju” u Holivudu na postprodukciji filmova. U Americi je krenula od početka, radila je kao kelnerica, ali je kasnije nastavila školovanje i magistrirala na Univerzitetu za pozorište. Radila je na Američkoj glumačkoj akademiji, bila je asistentkinja, prevodilac, profesorka srpskog jezika. Već 23 godine udata je za Borisa Gotinskog i ima ćerku Ninu i sina Marka. Igrala je u filmovima “Igmanski marš”, “Oktobarfest”, “Kolubarska bitka”, “Prokleta je Amerika”, a u Americi u seriji “Juding Emy” i filmovima “War of the Angels”, “Robbery Homicile Division”.

Rođena je 5. juna 1963. u Beogradu. FDU završila je u klasi profesora Arsenija Jovanovića zajedno sa Dubravkom Jovanovićem, Vladanom Savićem, Majom Lalević, Borom Kandićem.

 

Dragana Mrkić

 

Scena u filmu “Oficir s ružom” kada se Ljiljana kupa u kadi sa Matildom Ivančić (Ksenija Pajić) koja joj kasnije otima dečka Petra (Žarka Lauševića) izazvala je mnogo polemika među filmskim kritičarima, ali i među gledaocima u tadašnjoj komunističkoj Jugoslaviji. Ljiljanu je igrala Dragana Mrkić. Rođena je 23. januara 1966. u Beogradu. Na FDU je diplomirala 1987. u klasi profesora Predraga Bajčetića. Značajne uloge imala je u filmovima “Iskušavanje đavola”, “Pogled s Ajfelovog tornja”, “Gledaj me”. U okviru rada sa decom režirala je do sada pet predstava. Ima status slobodnog dramskog umetnika, živi u Beogradu, nije udata i nema dece.

 

foto: Youtube Screenshot

 

Ana Simić

 

U filmu “Nije lako s muškarcima” igrala je malu plavu Anu, ćerku Gordane Dilkić, odnosno Milene Dravić. Nakon toga nastupala je u jednoj epizodi “Boljeg života” i koju godinu kasnije u TV seriji “Britanski gambit”. A onda je nestala sa TV ekrana.

 

Ana Simić rođena je u Beogradu 9. avgusta 1965. U rodnom gradu završila je osnovnu školu i dva razreda gimnazije i bila član Omladinskog dramskog studija RTB. Kao najmlađi student upisala je i diplomirala na FDU u klasi profesora Minje Dedića. Svoj prvi stalni angažman dobila je u Narodnom pozorištu u Užicu. Od 1997. stalni je član Pozorišta na Terazijama. Udata je za glumca Gorana Smakića, člana Užičkog narodnog pozorišta, imaju sina Davida.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker