Toni Kukoč: U epicentru seksualne afere

0
Bivši košarkaški as Toni Kukoč našao se u središtu afere o elitnoj prostituciji nakon što je procurela vest o tome kako je koristio seksualne usluge mlade starlete koja je to u medijima potvrdila
foto: Story press
foto: Story press

Jedan od pet najboljih evropskih igrača svih vremena i košarkaš koji je s Čikago Bulsima tri puta bio NBA prvak, Toni Kukoč (42), našao se u središtu seksualnog skandala kada je njegovo ime isplivalo u aferi o elitnoj prostituciji kao senzacionalna vest koja je uzdrmala hrvatsku javnost. Naime, afera o elitnoj prostituciji počela je praćenjem poznatog fizioterapeuta Nebojše Perunovića Panče, Kukočevog starog poznanika iz reprezentacije bivše države, koji je navodno dan kasnije sve demantovao izjavivši kako se s Kukočem nije čuo ni vidio godinama kao i da je sve izmišljeno.

- Pa bio sam i u težim situacijama u životu! Šta bi trebalo da uradim? Da se odmah vratim kući u Split? Naravno da ostajem u Osijeku - poverio se Toni bliskim prijateljima kada ga je vest o aferi zatekla

u Osijeku gde je boravio sa košarkaškom reprezentacijom Hrvatske, sa kojom već drugu godinu zaredom provodi po nedelju dana tokom letnjih priprema. Po daljim tvrdnjama bliskih ljudi nakon što je primio vest ostao je pribran, ali mu nije bilo svejedno što se njegovo ime stavlja u tako ružan kontekst. Ništa se bolje nije se osećala ni njegova supruga Renata koju je vest zatekla u njihovoj kući na splitskim Mejama gde se porodica uselila prošlog leta.

- Ne bih želela ništa da komentarišem - tihim i vidno potresenim glasom rekla je Renata kad je objavljena priča starlete koja je njenom suprugu, navodno, pružala seksualne usluge za novac. Gospođa  Kukoč se zbog te vesti nije zatvorila u kuću, već svakodnevno odlazi na kupanje i viđa se s prijateljicama. S druge strane, anonimna starleta otkrila je svoju stranu priče novinarima, tvrdeći da Kukoča poznaje, i to dobro.

- Na ATP turniru u Umagu radila sam kao hostesa. Perunović me je pozvao, rekao mi da odem u jedan hotel u Poreču i pružim seksualne usluge Toniju Kukoču. Otišla sam tamo, ne sećam se više kako se hotel zvao. Tu sam imala seksualni odnos s Kukočem koji mi je platio 500 evra. Perunoviću ništa nisam želela da dam jer sam imala dodatne troškove taksi prevoza od 800 kuna - ispričala je starleta i dodala kako je Kukoč za konkretne usluge cenu dogovorio unapred, ali da ona nije podrazumevala dodatne troškove.

Inače, dok je bio na zalasku blistave karijere, Kukoč je umeo da se čuva skandala, ne računajući na to da zanimanje javnosti za njega neće prestati i nakon što napusti košarkašku dvoranu. Tada je rado odgovarao na novinarska pitanja i o iskustvima s grupi devojkama.

- Naravno da postoje mnoge žene koje verno prate pojedine igrače. Ne biste verovali koliko ih ima. U Čikagu, gde god smo išli, bilo je zainteresovanih žena koje su želele da osvoje nekoga od igrača i provedu jednu noć s njim - opisao je Kukoč u jednom od intervjua i dodao kako ne zna da li je njegova supruga Renata ikada bila ljubomorna, ali da joj za to nije davao povoda.

Inače, Renata i Toni zajedno su 25 godina, a 30. juna ove godine proslavili su 19 godina braka. Njihova ljubav rodila se uoči mature u srednjoj hemijskoj školi koju su pohađali. Poslednjih osamnaest godina Kukoči žive u Americi, a u braku su dobili danas osamnaestogodišnjeg sina Marina i pet godina mlađu ćerku Stelu.

Otkako se pre pet godina oprostio od košarke, proslavljeni as je sa porodicom ostao da živi u Americi, a letnje mesece provode u Splitu.

Zbog nedavne operacije kuka košarku više ne može da igra ni rekreativno pa je u golfu našao novu zanimaciju, a danas je i selektor hrvatske golferske reprezentacije. Ipak, o definitivnom povratku u Hrvatsku davno je prestao da razmišlja.

- Deca su se navikla na američki život, obožavaju Čikago, a u međuvremenu smo supruga, sin i ja dobili državljanstvo, koje je Stela dobila rođenjem - izjavio je Kukoč dok se aktivno bavio košarkom, a isto misli i danas dok mu poslednja događanja u kojima je uz njegovo ime povezana elitna prostitucija remete lepe letnje planove.

- Toni zna da nije kriv i nije mu bilo lako kada je sve na tako ružan način izašlo u medijima. Verovatno mu je neko smestio, a ko - pokazaće vreme - ispričao je jedan njegov poznanik. Sledeće ročište aktera afere elitne prostitucije zakazano je za 1. septembar, dve nedelje uoči Kukočevog 43. rođendana. Suđenje će biti tajno i zatvoreno za javnost uz obrazloženje kako su neki od svedoka u braku te bi im to stvorilo probleme.

Sandra Njavro

makonda-tracker