poslednji pozdrav

NAJEŽIĆETE SE ZBOG OVE PORUKE: Evo kako se Španija oprašta od našeg velikog Radomira Antića

0

Otkako je sinoć javljeno da je preminuo bivši trener srpske fudbalske reprezentacije i najvećih španskih klubova, oglasio se veliki broj slavnih ličnosti i zvaničnika, a sada stiže možda i najemotivniji oproštaj od Antića.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Radomir Antić ostavio je veliki i dubok trag u španskom fudbalu, s obzirom na to da je vodio ekipe najuglednijih fudbalskih klubova u ovoj zemlji, pa ne čudi što u pirinejskoj zemlji ljudibitelji ovog sporta danas tuguju zbog njegoog odlaska.


Izvršni direktor Atletiko Madrida Migel Anhel Hil poručio je putem zvaničnog klupskog sajta:


Gubitkom Radomira, izgubili smo i mali deo srca našeg kluba. Uz njega sam naučio da pobeđujem. Uz njega sam naučio da živim sa strašću i detaljima koji običnog čoveka čine boljim, a igrača više od običnog igrača.

 

 

Zbog njegove smrti utučeni su podelili poslednji pozdrav i bivši srpski fudbaleri Saša Ilić, Slaviša Jokanović, Marko Pantelić, Predrag Mijatović, Dejan Stanković i mnogi, mnogi drugi.


Najviše pažnje je, međutim, privukla naslovna strana čuvenog španskog lista Marka.

 

 

Ona je u potpunosti posvećena našem Radomiru Antiću, a tu je jedna njegova velika fotografija, jedna manja i jedna jasna poruka — "Radomire, volim te" (Radomir, te quiero). U pitanju je stih pesme koju su navijači madridskog Atletika pevali poznatom treneru jer je on iznad svega, pored toga što je bio poštovan, od strane ljubitelja fudbala bio i ostao beskrajno voljen.
 

 

makonda-tracker