konačno lepa vest

NIJE SVE CRNO OVIH DANA: Poznati fudbaler se probudio iz kome posle tri godine!

0

Svet su 2017. godine potresle vesti o zdravstvenom stanju talentovanog sportiste.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Talentovani holandsko-marokanski fudbaler Abdelhak Nuri probudio se iz kome posle dve godine i devet meseci!

 

Fudbaler Ajaksa srušio se u julu 2017, tokom prijateljske utakmice protiv Verdera i hitno je zbrinut u bolnicu zbog problema sa srcem.

 

Nažalost, stanje perspektivnog veziste i posle toga je pogoršavano, lekari su uočili i oštećenja na mozgu i prognoze nisu bile dobre. Ali njegova porodica juče je otkrila lepe vesti.

 

foto: Profimedia

Igračev brate Abderahim rekao je da je "Api" dobro, da više nije u komi i da je u kući koja je posebno dizajnirana zbog njegovog stanja.

 

On spava, jede, mršti se... Ali je i dalje veoma zavisan od drugih. Sa njim je moguće razgovarati u određenoj meri, na primer komuniciramo tako što on podiže obrve. Ali to je sada dobro stanje za njega — rekao je on.

 

Nuri gleda fudbal zajedno sa ukućanima i reaguje na utakmice. Njegov otac i dalje veruje u čudo i u oporavak, uz poruku da će porodica uraditi sve što može da fudbaler bude što bolje.

 

foto: Profimedia

Interesantnu priču je otkrio Frenki de Jong, Nurijev saigrač iz Ajaksa.

 

—  Pričao sam mu dugo tokom leta. Kada sam sedao pored kreveta, njegova majka je ulazila i pitala ga: "Gde Frenki da ide? U Barselonu?" Čim je to izgovorila, on je podigao obrvu. To je bio veoma poseban trenutak —  rekao je sadašnji vezista katalonskog kluba i prijatelj iz omladinske škole momka pred kojim je velika borba.

 

 

makonda-tracker