uputio važnu poruku iz izolacije

"PREGURAO SAM MNOGO TOGA, IZDRŽAĆU I OVO": Dragan Džajić otvoreno o teškim trenucima, a evo ko mu NAJVIŠE NEDOSTAJE

1

Legenda Crvene zvezde i srpskog fudbala Dragan Džajić poručuje da cela nacija treba da se ponaša odgovorno zbog koronavirusa, posebno stariji ljudi.

foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragan Džajić kaže da svi ljudi u državi treba da budu odgovorni i brinu za sopstveno i zdravlje drugih ljudi.

 

Kako i sam kaže, nalazi se u kategoriji starijih ljudi, onih koji su najugroženiji zbog koronavirusa. Zato i upućuje apel svim građanima Srbije da budu svesni svojih obaveza, ali i dužnosti.

 

- Gledam da se ponašam krajnje odgovorno, da slušam pametnije ljude od mene, ljude iz struke, lekare i epidemiologe. Ne izlazim iz kuće jer i sam spadam u rizičnu kategoriju ljudi. Na svakome od nas je da ima svest o tome šta se dešava u zemlji i svetu, da zaštiti sebe i ljude oko sebe - počeo je razgovor za Kurir Dragan Džajić i dodao:

 

- Barem ja znam kako je to kada si u izolaciji. Pregurao sam mnogo toga... Izdržaću i ovo.

 

foto: Andreja Damnjanović


Veliku radost Draganu Džajiću predstavljaju unuci. Njegova starija ćerka Sanja ima sinove Luku i Ognjena, a mlađa Dragana Vida.

 

- Mnogo volim svoje unuke, ali zbog njih samih i njihovog zdravlja odlučili smo, onako porodično, da ih ne viđam. Mali su i za njih je najbolje da ih sada ne posećujemo Branka i ja. Zbog cele situacije. Jasno je to kao dan. Proći će sve ovo i mi ćemo sve to da nadoknadimo.


Koronavirus stopirao je fudbal i sve ostale sportove u zemlji i svetu. Sve je stalo, nacionalna prvenstva su obustavljena, pitanje je kada će biti nastavljena.

 

- Fudbal je moj život i mnogo mi nedostaje! Svaki dan sam bio na stadionu, uživao da odgledam trening i utakmicu uživo. Međutim, situacija je takva kakva je. Crvena zvezda je obustavila sve sportske aktivnosti jer je to bio jedini način u ovakvoj situaciji. Treba biti strpljiv i čekati da se sve ovo okonča, a onda ćemo svi ponovo biti željni fudbala - ne napušta vedri duh Dragana Džajića.


Dragan Džajić otkriva kako mu danas izgleda jedan dan u životu.

 

- Supruga Branka i ja smo sami. Uglavnom slobodno vreme provodimo tako što dosta čitamo i gledamo televiziju. Izađemo u dvorište, prošetamo. Nažalost, tako je i drugačije ne može da bude - jasan je Džajić.

 

 

makonda-tracker