ne krije šta mu je na duši

"ČOVEK SE TEŠKO ODRIČE RASKOŠNOG ŽIVOTA": Sani Trik FX poziva državu da pomogne i muzičarima u ovom teškom trenutku

19

Popularni denser istakao je da bi, u situaciji kada mnogi ostaju bez posla zbog vanrednog stanja i epidemije, nadležni trebalo da misle i na umetnike

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Virus korona glavna je tema u našoj, ali i zemljama širom sveta. Trenutna situacija, izolacija, zatvaranje pojedinih objekara, manjak posla je veliki problem prouzorokvan pandemijom.

 

Muzičari i pevači su jedni od onih koji trenutno ne mogu da rade, a nekadašnji učesnik Zadruge i član grupe Trik FX Sani kaže da se nervira jer ne može da radi, kao i da smatra da bi Vlada trebalo da im pomogne.

 

Ja se nadam da će Vlada da obrati malo pažnju na nas muzičare, pošto vidim da ona hoće svima da pomogne, a nas nema nigde na mapi. Mnogo me nervira što neke naše kolege izjavljuju neko kao blagostanje, kako su toliko para zaradili da ne moraju da se brinu. Međutim, to je samo priča za malu decu, velika zarada podrazumeva i velike troškove, raskošan život, svega toga se čovek jako teško odriče, pogotovo muzičari koji zarađuju jako puno para i onda ne mogu da se prebace tako lako na neki skromniji život. Troši se i dalje, mnogo se manje zarađuje i pitanje je koliko će sve ovo da traje —  rekao je Sani za Republika.rs i dodao:

 

Ja sam na primer zvanično od estrade, tačnije od Z. Trifunovića, proglašen za producenta. Samim tim svi oni koji imaju neko zvanje, trebalo bi da imaju neku pomoć od države. Natalija je pevačica, mi imamo deset albuma, registrovani smo kao estradni umetnici, bilo bi lepo da se pomogne na nivou nekog minimuma. Mi možemo da preživimo naredna dva, tri meseca, ali pitanje je šta će biti dalje, situacija je neizvesna. Mislim da će nakon svega ovoga biti još gore, naročito za nas umetnike, jer neće biti posla.

 

 

makonda-tracker