bili su prijatelji

„NEKA PUTUJE PLAVIM PROSTRANSTVIMA“: Eva Ras skrhana nakon vesti o smrti Desimira Stanojevića

0

S tugom u glasu čuvena glumica oprostila se od kolege iz serije „Srećni ljudi“

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Vest je dočekala sa suzama, pa poručila da je Desimira smatrala i prijateljem.

 

— O, bože, kako mi je žao, pa on nije bio star čovek, mlađi je od mene. Sada je večnost njegova, neka putuje plavim prostranstvima. Bili smo prijatelji, videla sam ga poslednji put pre oko godinu dana — rekla je za Blic Eva i dodala:

 

— "Srećni ljudi" je nešto po čemu će ga svi, definitivno upamtiti. Uloga u toj nedostižnoj serji dovoljna je za nečiju celu karijeru, tako je postao deo našeg života . Nismo puno glumili zajedno, naša veza prostirala se preko psa Sime — rekla je Eva Ras.

 

Desimir Stanojević je rođen 7. oktobra 1950 godine u Nišu. Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Preminuo je jutros u svom domu.

 

1 / 3 Foto: Damir Dervišagić

 

Bio je osnivač omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu. Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, „Violinista na krovu“. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla "Cigani lete u nebo" u Niškom "Narodnom pozorištu" (u njegovoj režiji).

 

Više od 20 godina Desimir je igrao u Pozorištu na Terazijama neke od najzahtevnijih uloga, poput onih u mjuziklima "Grk Zorba" i "Cigani lete u nebo".

 

 

makonda-tracker