Milan – Lane Gutović: Hrabro sam podneo operaciju

1
Čuveni glumac Milan - Lane Gutović priznaje da je presrećan pošto je posle deset dana lečenja napustio Vojnomedicinsku akademiju gde mu je usled ozbiljnih srčanih problema ugrađen stent
foto: Nebojša Babić, Slobodan Pikula, Vladimir Šporčić, RTS
foto: Nebojša Babić, Slobodan Pikula, Vladimir Šporčić, RTS

Legendarni glumac Milan - Lane Gutović (64) zapamtiće početak juna tekuće godine kao veoma dramatičan jer se suočio sa najtežom životnom bitkom za sopstveno zdravlje. Čuveni srpski komičar pre deset dana osetio je snažne bolove u predelu leđa, ali je u početku verovao da su tegobe izazvane promajom, kao i da je prehlada jedan od razloga za malaksalost. Problemi su nažalost bili posledica ozbiljnih srčanih smetnji. U prvi mah, čvrst kakav jeste i kako ga prijatelji koji ga dobro poznaju opisuju, nije pridavao veliki značaj zdravstvenim smetnjama koje su ga zadesile. Međutim, dva dana kasnije, u noći između prošlog petka i subote, Lane je shvatio da je problem daleko ozbiljniji i hitno je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Ipak, ni tada zvezda kultnih filmova Tesna koža i serije Bela lađa nije hteo da prizna koliko mu je loše, već je tvrdio da mu nije ništa, iako je ubrzo nakon prijema i prvog pregleda poslat u salu gde mu je ugrađen stent. Posle nekoliko sati koje je proveo na hirurškom stolu, priključen je na aparate za održavanje vitalnih funkcija, ali na sreću i opšte iznenađenje lekarskog tima koji je o njemu brinuo, srpski umetnik se neverovatno brzo oporavljao. Nakon svega nekoliko dana slavni glumac je već stao na noge i svojim prepoznatljivim humorom uveseljavao bolničko osoblje, pacijente smeštene u njegovoj blizini, ali i sve one koji su mu dolazili u posetu.

- Osećam se odlično i drago mi je da je sve iza mene. Međutim, ostao sam pod lekarskim nadzorom i duže nego što sam želeo jer mi je tako savetovano i moji doktori misle da je bolje da neko vreme ostanem u bolnici kako bi im stalno bio na oku. Ugradili su mi stent, ali odlično sam podneo intervenciju. Osećam se dobro i već mogu da ustajem - za Story je rekao glumac koji nije krio da je veoma emotivno doživeo brigu svojih obožavalaca za njegovo zdravlje.

- Ne mogu da opišem koliko mi je drago i koliko sam počastvovan zbog podrške koju dobijam sa svih strana. To mi mnogo znači - dodao je Gutović koji je u protekli petak napustio bolničko okruženje, a već za 13. jun zakazao povratak na daske koje život znače, uprkos tome što je uprava njegovog matičnog Narodnog pozorišta želela da odloži predstavu u kojoj nastupa.

- Pošto se odlično osećao, Milan je u petak izašao sa Vojnomedicinske akademije i nastavio oporavak u krugu svoje porodice. Uprkos svemu što mu se dogodilo ipak je rešio da se njegova prva predstava po tekućem repertoaru Laža i paralaža, koju igra na sceni Raša Plaović, ne odlaže, tako da se publici Narodnog pozorišta poklonio 13. juna - rekao je Božidar Đurović, upravnik Narodnog pozorišta, ističući da je Gutoviću u teškim momentima najveću podršku dobijao od svoje porodice, supruge Biljane i dvojice sinova, ali i prijatelja koji mu i dalje svakodnevno dolaze u posetu.

Moni Marković

makonda-tracker