novi poziv

SLAVNI SRPSKI KOŠARKAŠ UŽIVA U PENZIJI: Ja sam poluseljak, provodim dosta vremena na traktoru

0

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Duško Savanović završio je profesionalnu karijeru 2017. godine I vrlo brzo je pronašao novi poziv.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Duško Savanović (36) uvek je važio za jednog od najharizmatičnijih srpskih košarkaša, kojeg su navijači doživljavali kao jednog od njih — čoveka iz naroda. On ovaj imidž definitivno potvrđuje svojim trenutnim načinom života: pored toga što ima funkciju u Skijaškom savezu Srbije, posvetio se svojoj velikoj ljubavi: prirodi. Konkretno, voćarstvu.

 

Danas je veoma popularno, pogotovo za sportiste koji su u penziji da su svi neki voćari. Ja nisam voćar, već poljoprivrednik, nazivam sebe poluseljakom. Ti poljoprivrednici iz kafića, s plastičnom kašičicom u ustima i espreso kafom ispred sebe, ja nisam iz te priče. Provodim dosta vremena na traktoru, njivi, u voćnjaku. Ne smatram da sam nešto fenomenalan po tom pitanju, ali sam posvećen — priznaje Savanović.

 

On je dodao da mu njegovo košarkaško iskustvo pomaže i u ovom poslu.

 

foto: Saša Pavlić Koky

Recept koji sam imao iz košarke prenosim u taj posao. Koliko god uložiš mora da ti se isplati, ne uvek u finansijskom smislu, već po rezultatima. Ja sam jedan od aktivnih seljaka, ne jedan od ovih pasivnih gradskih — zaključuje Savanović.

 

Pored Duška, još jedan bivši košarkaš i reprezentativac posvetio se nečemu sličnom. U pitanju je nekadašnji kapiten Nenad Krstić.

 

Krle ima destileriju, fabriku za proizvodnju pića. Sirovinu uzima od seljaka kao što sam ja — uz smeh je prokomentarisao bivši reprezentativac.

 

 

 

makonda-tracker