jezivo

"NEKA VIDE ŠTA SU UČINILI": Ona je nosila NAJTRAGIČNIJI ružičasti komplet u istoriji, a KRV sa njega ni do danas nije očišćena

1

Tačno pedeset i pet godina od ubistva američkog predsednika Džona F. Kenedija ne prestaju priče, rasprave i teorije zavere o njegovoj smrti.

foto: Profimedia

 

Kasnije tokom dana Džeki je odbila da skine odeću umrljanu suprugovom krvlju uz reči: Neka vide šta su učinili.

 

U njemu je bila i za vreme polaganja zakletve novog predsednika.Kostim se nije prao u međuvremenu, te su krvave mrlje bile jasno vidljive na desnom rukavu.

 

Pretpostavlja se da je kostim koštao oko 1000 dolara (što u današnjoj vrednosti valute iznosi više od 7500 dolara). Ovaj najtužniji ružičasti odevni predmet pre putovanja u Teksas Žaklin je nosila šest puta, između ostalog, na putovanju u London godinu dana ranije.

 

Kostim se danas čuva u Američkom nacionalnom arhivu u državi Merilend, gde ga je donela Žaklinina majka oko 6 meseci posle atentata. Mrlje od krvi još uvek nisu očišćene, a kostim će biti dostupan na uvid javnosti 2103. godine.

Još jedna zanimljivost jeste činjenica da je šešir Džeki Kenedi nestao. Nakon atentata agent tajne službe uručio ga je predsednikovoj sekretarici, nakon čega mu se gubi svaki trag.

 

 

makonda-tracker