TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

PREŽIVELA JE POBAČAJE I SMRT DECE, SUPRUGOVE AFERE, ALI OSTAVLJALA JE MUŠKARCE AKO NISU DOVOLJNI BOGATI: Džeki Kenedi sa dobrim razlogom nazivaju NAJTUŽNIJOM prvom damom!

1

Prošlo je 25 godina od njene smrti.

džeki i džon kenedi
džeki i džon kenedifoto: Profimedia

Žaklin Buvije Kenedi Onazis preminula je 19. maja 1994. godine u 65. godini, daleko od očiju javnosti.

 

Prošlo je 25 godina od smrti žene koju nazivaju "najtužnijom prvom damom", a s obzirom na njen nesrećni brak s 35. američkim predsednikom Džonom F. Kenedijem, to i ne čudi previše.

 

Ipak, slavna Džeki O. doživela je i brojne druge životne udarce, kao npr. nekoliko pobačaja, mrtvorođenu ćerku Arabelu, te smrt sina Patrika, koji je preminuo nakon svega 39 sati, a tu su i brojne suprugove afere, kao i njegova tragična smrt pred njenim očima.

 

Džeki je bila potomkinja bogate američke porodice francuskog porekla, a kako se kretala u istim visokim krugovima kao i Kenedi, ne čudi što su se sreli na jednoj večeri u maju 1952. godine. Iste godine u novembru Džon je postao senator, a par se počeo intenzivnije družiti, te su u to vreme produbili svoju vezu.

 

1953. godine venčali su se u Njuportu pred 700 zvanica, a njihovo je venčanje u medijima odmah nazvano događajem godine. Ipak, ubrzo nakon venčanja krenuli su i prvi veliki problemi: Džon je patio od hronične Adisonove bolesti, a krajem 1954. godine bio je podvrgnut i dvema gotovo fatalnim operacijama. Žaklin je, zatim, pobacila 1955. godine, a godinu dana kasnije na svet je donela mrtvorođeno dete.

 

Ipak, par je prebrodio sve probleme, a Džon je sve više počeo uviđati kako mu deo popularnosti među masom donosi i obrazovana i elegantna supruga koja je bila politički osvešćena, te je vrlo brzo mogla proceniti svaku situaciju i dati mu koristan savet...

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker