detalj koji vam je možda promakao

BJELA U ČAST SVOM TELEVIZIJSKOM OCU: Omaž pokojnom Marku Nikoliću na samom početku nove sezone serije Senke nad Balkanom

0

Legendarni glumac s kojim je Dragan Bjelogrlić igrao u Boljem životu uvek je imao mesto u ostvarenjima koje je producirao i režirao Bjela.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

To je bio slučaj i sa serijom Senke nad Balkanom, u čijoj je prvoj sezoni Marko Nikolić igrao Luku, deku inspektora Stanka Pletikosića, kog tumači Andrija Kuzmanović.

 

Jedna od prvih scena u prvoj epizodi nove sezone odvija se na groblju, gde se održava Lukina sahrana. Marko Nikolić preminuo je 2. januara 2019, a lik Luke bila je jedna od njegovih poslednjih rola, a svakako je da će se pamtiti jer je maltene svaka njegova scena mamila suze publike.

 

foto: Damir Dervišagić

Kako Andrija Kuzmanović ističe, smrt Marka Nikolića nije promenila scenario, jer je već planirano da njegov lik ostane bez deke.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

 

Po scenariju je to već bilo predviđeno, ali mislim da nas je Marko napustio 15-20 dana pre toga, tako da to nije dodato. To je trebalo da se desi, jer se Stanku dešavaju neke turbulentne stvari, pa i ta — objašnjava glumac.

 

 

makonda-tracker