nije bilo lako

"BILO MI JE NEZGODNO": Dragan Bjelogrlić otkrio kako je ulogu u seriji Senke nad Balkanom dao — svom sinu

0

Nije sam Bjelogrlić najpre imao svog sina Alekseja za ulogu u drugoj sezoni serije već su mu drugi sugerisali da odabere baš njega.

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Među glumcima koje ćemo imati priliku da vidimo u novoj sezoni serije koja je svojom prvom sezonom srušila sve rekorde gledanosti našlo se i ime Aleksej Bjelogrlić. U pitanju je sin slavnog glumca, scenariste i režisera, koji se već okušao u ovom poslu i nedavno je upisao Fakultet dramskih umetnosti. Ipak, nikad nije naišao na krupan zalogaj kao što je veća rola.

 

 

Kad je Dejan Stojiljković izmislio taj lik boksera, rekao sam mu da moramo da nađemo dobrog mladog glumca, a on i Boban Jevtić su predložili da uzmem Alekseja. Kad smo pisali tu ulogu, počeo sam da ga testiram koliko je ozbiljan u svojoj nameri da upiše glumu. Video sam da je ozbiljan i rekao sam da ću mu dati ulogu da vidim koliko može — istakao je Bjelogrlić za Kurir.


Kako objašnjava, zadovoljan je kako je sve proteklo.

 

foto: Printscreen

 

On se razvio dobro. Bilo mi je nezgodno što sam morao sinu da režiram. Nisam znao da li da ga gledam kao sina ili glumca. Dobro je uradio. Video sam da može da se bavi tim poslom. Bio mi je to test i nisam znao da će onako da se završi. Opredelili smo se da pravda bude zadovoljena — iskren je legendarni Bjela.


Slavni glumac zadovoljan je jer se u Srbiji proteklih godina snimaju odlične serije, što prati svetski trend ponovone popularizacije televizijskog igranog programa.


Sada imamo Besu, veoma ozbiljnu seriju, Grupu, takođe, Jutro će promeniti sve, odlična serija koja nije skupa, ali je pametna, i istina je da se sve pomerilo od Senki. Činjenica da su Senke bile najgledanija serija kada su emitovane govori da su ljudi shvatili da je vreme za promenu. Najveća je podvala da se rijaliti program emituje jer narod to voli. Napravljen je ozbiljan pomak i serije koje se trenutno prave u Srbiji su ambiciozne. Za tri stepenika smo ispred Hrvata — ističe Bjelogrlić.

 

 

makonda-tracker