sutra slavi 56. rođendan

OŽENJEN JE LEPOTICOM BEZ PREMCA, UMALO DA NE POSTANE GLUMAC: 5 zanimljivosti koje niste znali o Draganu Bjelogrliću

2

Kako godine prolaze, popularnost Dragana Bjelogrlić ne jenjava, ali postoje neke činjenice o njegovom životu koje verovatno ne znaju ni njegovi najveći obožavaoci.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Oduvek je bio svestran


Iako je jedan od najbojih glumaca svoje generacije i pokazao se kao izvanredan producent, bavljenje ovim poslom nije bio prvi izbor za Bjelogrlića.

 

1 / 9 Foto: Youtube Printscreen

 

On je, naime, u osnovnoj školi bio odličan matematičar, potom je osvojio medalju na Republičkom takmičenju u kraul tehnici plivanja, a posle srednje škole upisao je Građevinski fakultet. Ipak, na drugoj godini studija shvatio je da to nije njegov životni poziv, pa je, uz podršku porodice, upisao Fakultet dramskih umetnosti.


Oženjen je manekenkom

 

1 / 5 Foto: Aleksandar Jovanović Cile


Početkom devedesetih godina prošlog veka, kad je bio na vrhuncu slave, snimio je reklamu za kuhinjski nameštaj. Tad je upoznao Maju, studentkinju engleskog jezika i književnosti, koja se bavila manekenstvom. Nakon venčanja, ona je odustala od manekenske karijere i izvesno vreme radila kao prevodilac.

 

 

Odmah je bilo jasno da je u pitanju velika ljubav, a Dragan i Maja danas su ponosi roditelji Alekseja, studenta glume, i Mije, diplomiranog politikologa.


Odan je svojoj Barandi

 

foto: Stefan Jokić

Iako je u ovom malom vojvođanskom mestu živeo svega dve godine po rođenju, Bjelogrlić često posećuje svoju Barandu i čak ju je koristio kao svojevrsnu scenografiju za svoja ostvarenja. U njoj se odvija radnja serije Vratiće se rode, a upravo je tamo velikim delom snimana serija Senke nad Balkanom, kao i filmovi Montevideo, Bog te video i Montevideo, vidimo se.


Prvi put se pred kamerama našao s 15 godina

 

foto: Youtube Printscreen

Oni malo stariji obožavaoci čuvenog glumca znaju da je on prvi put pred kamere stao u filmu Boško Buha, koji potpisuje Branko Bauer, davne 1978. godine. Dragan je tumačio lik Save Jovanovića Sirogojna.


Poznata pevačica je njegova sestra

 

foto: Youtube Printscreen

Zorana Pavić, koja je svojim pesmama obeležila kraj devedesetih i početak dvehiljaditih, sestra je od tetke čuvenom glumcu. Njih dvoje su veoma bliski, a nekoliko puta su čak sarađivali. Publika najbolje pamti njihovu obratu hita Crvene jabuke i Kemala Montena Nekako s proljeća, u kojoj je, pored Zorane i Dragana, učestvovao i Nikola Kojo.

 

 

makonda-tracker