reagovao je instinktivno

NIKAD NE BISTE POMISLILI ZBOG ČEGA JE OTPUŠTEN: Slavni glumac je pre filmske karijere radio kao nastavnik, a onda se dogodila neprijatnost koju nikad neće zaboraviti

0

Jedna od najvećih heroja akcionog filma današnjice u mladosti nije svoj život zamišljao ovakvim budući da je radio u školi i vodio miran život.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U intervjuu koji je pre nekoliko dana dao ESPN-u, Lijam Nison podelio je priču koju znaju samo njegovi najbliži. Naime, u mladosti je radio kao nastavnik u školi, sve do trenutka kada je u učionicu stigao petnaestogodišnjak koji mu je priopretio nožem. Nison nije znao kako da reaguje i kako da mu oduzme oružje, pa je učinio jedino čega se setio - udario je učenika.

 

- Uvek ima problema s disciplinom, problem je smiriti ih pre nego što počneš da predaješ. Ovaj klinac nije hteo da se smiri, želeo je da ometa čas. Zato sam mu prišao i zamolio ga da napusti čas. On je izvukao nož. Moja reakcija bila je udarac, što nije trebalo da uradim, ali osetio sam se ugroženo - objasnio je Nison.

 

 

On nije otkrio u kojoj se školi to dogodilo, ali je poznato da je tokom sedamdesetih godina prošlog veka radio u školi u Njukaslu.

 

Inače, njegove dve sestre su učiteljice, a glumac se uvek divio ovoj profesiji. Ipak, shvatio je da je rođen za nešto drugačije, zbog čega je 1976. godine postao član jednog pozorišta u Belfastu. Pre nego što je njegov talenat za glumu prepoznat, Nison je radio i kao vozač viljuškara, asistent arhitekte, a amaterski se bavio i boksom.

 

makonda-tracker