tragičan kraj ljubavi

Voleo ju je više od svega - i MORAO da zatraži da je isključe s aparata: NAJTUŽNIJA ljubavna priča u svetu slavnih

0
Svi su ih gledali sa zavišću. Godine su prolazile, pojavile su se i prve bore, a oni su jedno drugo neprestano gledali zaljubljeno, grlili se i razmenjivali poljupce.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumački par bio je u braku 15 godina, a rastavila ih je tragedija. Nataša Ričardson poginula je 18. marta 2009. godine, u 46. godini. Iza sebe je ostavila ožalošćenog supruga Lijama Nisona (64) i dvojicu sinova - Majkla (21) i Danijela (20).

 

Prerana smrt ih je razdvojila, ali nije ugasila ljubav: Najtragičnije priče u svetu poznatih (FOTO)

 

Nataša, kćerka glumačke legende Vanese Redgrejv i redatelja Tonija Ričardsona, upoznala je Lijama na Brodveju 1993. godine. Ričardsonova je imala 29 godina i bila je udata za producenta Roberta Foksa kada je dobila ulogu u mjuziklu Anna Christie.

 

Iako nije bio velika holivudska zvezda kakva je danas, Nison je tada bio na glasu kao jedan od velikih zavodnika, o čijim se aferama s Helen Miren, Džulijom Roberts, Barbrom Strajsend i Bruk Šilds naveliko pisalo.

 

foto: Profimedia

Hemija o kojoj se pričalo

 

Nataša je producentima mjuzikla predložila Lijama za glavnu ulogu.

 

Kontaktirala je s njim  i nagovorila da joj se pridruži. Hemija glumačkog para bila je glavna tema svih recenzija mjuzikla, a oboje su zbog tih uloga i dobili nominaciju za prestižnu pozorišnu nagradu Toni. Nataša se mesec dana nakon što su završili izvođenje razvela od supruga, a tada su krenule glasine da je upravo Nison razlog.

 

- Nije mi bilo lako kada sam ga upoznala. Radila sam s njim. Sve se tako brzo dogodilo, to je postala tračarska tema. Bio je loš tajming, ali šta da kažem? Očigledno je bilo da sam se jako zaljubila u njega - rekla je svojevremeno Ričardson kojoj nije smetalo što Lijama doživljavaju kao ženskaroša.

 

foto: Profimedia

- Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega, jer tačno znam zašto - dodala je.

 

Nakon što je otputovao u Poljsku kako bi snimao Šindlerovu listu, Nison je shvatio da mu Nataša nedostaje i da je njihova veza prava i vredna truda.

Par je nakon toga započeo zajednički život u Njujorku. Venčali su se na leto 1994. godine. Ričardsonova je tada naumila da dokaže da je dug i srećan brak u Holivudu moguć. Naime, njeni roditelji Vanesa i Toni rastali su se kada je ona bila devojčica. Kasnije je saznala da je  njen otac, koji je umro 1991, bio biseksualac.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker