ne želi lažnu sliku

HAJDE DA RAZBIJEMO MONOTONIJU IDEALNOG KOJE NE POSTOJI: Trudna košarkašica progovorila o čemu mnoge žene ĆUTE dok su u drugom stanju i OTKLONILA SVE MASKE!

1

Vrlo direktno i otvoreno je objasnila kakva je priroda trudnoće, kroz kakve procese prolazi žensko telo i zbog čega ne bi trebalo da se stvara lažna slika.

Nataša Vukoje
Nataša Vukojefoto: instagram

 


-Da li ste znali da sam se u prvoj trudnoći ugojila 22kg?


- Da li ste znali da su me bradavice toliko pekle i krvarile na početku dojenja, da sam bila tvrdoglava kao magarac i da nisam htela da odustanem?


- Da li ste znali da sam imala neki hormonski poremećaj u prvoj trudnoći da mi je celo lice bilo u bubuljicama?


- Mislite da mi sve ovo nije prolazilo kroz glavu na početku druge trudnoće???

 

- Da li znate da imam proširene vene? E, pa sada u trudnoći vidim da se još više šire, i na levoj nozi pucaju kapilari.


Čak i celulit se više veze na levoj nego na desnoj nozi, upravo zbog tog problema.


I zato vam sada kažem, ne sudite i ljudima po fotografijama. Ja vam neću pokazati svoje vene, kapilare i celulit jer mislim da nema potrebe, ali sve to imam. Ne poredite svoje živote sa drugima, jer mozda bas vi imate blago koje oni nemaju.


Trudnoća je dar, i telo se menja, kao sastavni deo tog dara. Da li ćete se ugojiti? Hoćete! Da li ćete smršati? Hoćete. Ne maltretirajte sebe poređenjem sa drugima koji su se ugojili 7kg i pričaju da je to divno. Za njihovo telo možda da, za vaše ne.


Vodite računa o sebi, o vašim potrebama. Nijedan organizam nije isti, i svi mi na različite situacije reagujemo drugačije.


Lepo je gledati u nekoga i diviti mu se, ali ne i maltretirati sebe poređenjem sa drugima. CILJ trudnoće nije da se što manje ugojite! Nego da budete zdrava mama, koja će biti zadovoljna i srećna da svom detetu pruži najbolje.


Zato je ovaj post realan, ne klasičan instagramski. Da razbijemo tu monotoniju idealnosti koja, iskreno, mislim da ne postoji. 

 

 

 

makonda-tracker