Kurt Kobejn u srcima Twitter fanova

0
Ni sedamnaest godina nakon što je kultni rokenrol muzičar Kurt Kobejn sačmarom sebi oduzeo život, verni fanovi ne zaboravljaju njegov lik i delo i mnogi od njih nisu propustili priliku da ga pomenu putem društvenih mreža

Na godišnjicu smrti lidera legendarnog grandž benda Nirvana Kurta Kobejna, koji je u svojoj dvadeset i sedmoj godini života 5. aprila 1994. godine pronađen mrtav u svom domu u Sijetlu, mnogobrojni obožavaoci ovog pevača, umesto na memorijalnoj klupici u vašingtonskom Vireta parku, obeležili su sećanje na ovaj tragičan dan putem društvene mreže Twitter.

Doduše, iako su mnogi pomenuli Kobejnov nesporni talenat i umetnikovu neprevaziđenu harizmu, bilo je ljudi koji su ovu priliku iskoristili kako bi izrekli ružne opaske na račun njegove udovice Kortni Lov, koju smatraju zaslužnom za Kurtovu depresiju i zavisnost od heroina što je, kako smatraju stručnjaci, ovog muzičara dovelo do samoubistva.

Međutim, među Kurtovim Twitter fanovima, bilo je i onih koji su želeli da skrenu pažnju na to koliko se muzika današnjice promenila u smeru koji se njima ne dopada, tako da su se među postovima mogle naći i izjave poput Voleo bih kada bi on mogao da zameni Džastina Bibera ili Vratite nam Kurta Kobejna, poslaćemo vam Lejdi Gagu.

Pročitajte životnu priču Kurta Kobejna.

makonda-tracker