izgubio sve

Najpoznatiji svetski kuvar BANKROTIRAO! Džejmi Oliver OKRIVIO PRIJATELJE jer je ostao ŠVORC!

8

Zatvorio je 12 restorana, 600 zaposlenih dobilo je otkaz

džejmi oliver
džejmi oliverfoto: Profimedia

 

Najpoznatiji goli kuvar na svetu, Džejmi Oliver (45) posljednjih se nekoliko godina suočava s velikim novčanim gubicima i lošom zaradom zbog koje je nedavno proglasio i poslovni bankrot.

 

Prošle godine Džejmi je priznao kako je između 2016. i 2017. godine izgubio čak 90 miliona, a kao najveći razlog tome navodi mešanja prijatelja u svoj posao.

 

- Puno sam izgubio. Zapravo nisam ništa stavio sa strane. Nisam izgradio sigurnosnu mrežu i imao sam pomalo čudno shvatanje - recesije. Nisam imao dovoljno znanja. Samo sam uživao u životu, zabavama i kuvanju - ispričao je Džejmi jednom prilikom. No, čini se kako njegov rijaliti show 'Goli kuvar', kao ni brojne kuvarice koje je izdao i restorani širom sveta nisu bili dovoljni za spas njegovog poslovnog carstva.

 

Goli kuvar je navodno uložio celu ušteđevinu od 14 miliona evra kako bi spasio propadanje kuvarske dinastije, a danas nema ni penija više.

 

- Nemam više novca za dodatno podupiranje restorana. Na računu nemam ništa. Ne smem više rizikovati i ugroziti ljude koji rade za mene - priznao je.

 

Engleski chef ima čak 46 restorana otvorenih samo u Velikoj Britaniji, no zbog lošeg finansijskog stanja početkom 2018. godine bio je primoran zatvoriti 12 poslovnica zbog čega je 600 zaposlenih dobilo otkaz.

 

 

makonda-tracker