iskrena

Mirjana Bobić Mojsilović otkriva šta je čini srećnom: Trudim se da mi život ne prođe uludo

1

Spisateljici i slikarki Mirjani Bobić Mojsilović sve polazi za rukom jer na svet gleda sa velikom dozom optimizma čak i kada joj okolnosti ne idu na ruku.

mirjana bobić mojsilović
mirjana bobić mojsilovićfoto: Vukica Mikača

Poznati stav Mirjane Bobić Mojsilović, da je sreća stvar odluke, doveo nas je do pitanja da li se ona seća trenutka u kome je odlučila da bude srećna i šta je zapravo to što nju čini srećnom.

U dvadesetim mi je glavna briga bila da li će simpatija da mi se javi na telefon, u tridesetim - da li će dečko da mi se javi na telefon, u četrdesetim - da li da se ponovo udajem, a danas znam da su sve brige, i ozbiljne i neozbiljne, indukovane" .

Svako od nas ima onaj trenutak kada pomisli kako je nesrećan i kako mu ništa ne ide, jednostavno ništa nije onako kako smo zamišljali. Ta odluka da bude srećna, za Mirjanu je uvek dizanje i napor da ne izgubi smisao života, da ne padne u očaj, ili ako je pala da se iz tog gliba što pre podigne. 

 

 

Spisateljica smatra da je odluka da budete srećni isto kao kada ponovo navijete svoj unutrašnji časovnik. Kao i ostali, ponekad pomisli da to radi skoro svaki dan, ali ima i dana kada na to zaboravi.

Svaki takav dan u kome u kome zaboravim kako je lako promeniti mentalnu matricu, izgubljen je" , otkriva nam Mirjana za magazin "Story".

Za nju je uživanje u radu jedna od nekoliko najvećih zamislivih sreća. Kako i sama kaže: "Ponekad je teško, ponekad i ne uživam, ponekad imam krize, ali sve u svemu, srećna sam jer sam naučila da razlikujem bitno od nebitnog".

 

 

 

 

 

makonda-tracker