sećanje na legendu

Malo je poznato da je ona baka jednog mladog pevača: Jedna od prvih zvezda narodne muzike umrla je od tuge za ćerkom

1

Na današnji dan pre šest godina napustila nas je Vera Ivković, lepotica koja se proslavila hitovima Šuška se, šuška, Šta će mi šalvare i Samo ti si u mom srcu.

1 / 3 Foto: Nebojša Mandić

 

Naime, Verina ćerka Maja preminula je 2006. godine nakon duge borbe s lupusom. To je, tvrde njeni najmiliji, ozbiljno narušilo zdravlje legendarne pevačice, koja je preminula 10. marta 2012.

 

- Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa - isprilao je Verin sin Vlada pre nekoliko godina.

 

 

Međutim, porodična tradicija negovanja narodne muzike i ljubavi prema njoj nastavila se i nakon Danilove i Verine smrti - njihov unuk Danilo Živković izabrao je da pođe njihovim stopama, pa smo ga pre tri godine gledali u takmičenju Pinkove zvezde.

 

- Tek posle dedine smrti 2002. godine shvatio sam ko su oni zapravo bili. U kući je stalno bilo muzičara. Sećam se sobe u kojoj je deda držao časove pevanja i sviranja klavira, a u koju je dolazilo dosta ljudi sa estrade. Dešavalo se da po ceo dan provodim u toj sobici. Tada su najviše svraćali Gordana Stojićević, Biljana Jeftić, Nada Topčagić, Ana Bekuta, Zorica Marković i Esma Redžepova - prisetio se mladi Danilo jednom prilikom.

makonda-tracker