karijera puna hitova

Dragica Radosavljević Cakana: Bilo mi je strašno teško i krivo što narod ne zna ko sam

0

Iako je imala velike hitove, u vreme kada je Cakana započela karijeru nije bilo lako steći popularnost u kakvoj danas uživa.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Dragica Radosavljević Cakana (60) punih 26 godina je na muzičkoj sceni. Pevačica koja je poznata po izvornim pesmama kaže da je godinama patila što niko nije znao da je upravo ona vlasnica čuvenih hitova Moj golube, Evo me opet, evo Ej, dragi, dragi i drugih, piše Kurir.

 

- Počeci moje karijere su bili traumatični. Imala sam veoma lepe pesme iako se za mene nije znalo. Gledam ljude kako uživaju dok slušaju moje hitove, a ne znaju da ja to pevam. Nisam bila prepoznatljiva. Jednom prilikom mi je došlo da kažem: Ljudi, ja to pevam! Narod mene nije znao, ali zato pesme jeste.

 

Dragica Radosavljević Cakana: Brinem za sigurnost svojih najdražih

 

Kako Cakana objašnjava, to joj je teško padalo.

 

foto: Dragan Kadić

Uh, strašno mi je bilo krivo i teško. Imala sam želju da znaju ko je izvođač. Ali u to vreme niste imali mogućnost da se predstavite široj javnosti. Tada je RTS bio dominantan i jedino sam tamo mogla da se predstavim publici. Bila sam čak i razočara što je pesma Moj golube bila hit, a niko me tim povodom nije zvao. Nisam znala šta se dešava, u čemu je problem.

 

Pevačica se osvrnula i na činjenicu da o njoj nikad nisu kružili tračevi. Štaviše, imala je samo jednu neprijatnu situaciju do sad!

 

Dragica Radosavljević Cakana: Potrošila milione na cipele

 

- Od kolega koje su vrlo poznate nikad ništa loše o sebi nisam čula, ali jedan pevač, koji je i dalje nepoznat, a odlično peva, jednom prilikom mi je rekao: Što si dosadna s tim tvojim jodlovanjem. Pokušala sam da mu objasnim da ja ne jodlujem i da je pogrešio. Ja pevam na način odakle sam, to je kosovsko grleno pevanje. Budući da je to izgovorio u društvu, dobio je užasne kritike.

 

makonda-tracker