sećanje na legendu

Malo je poznato da je ona baka jednog mladog pevača: Jedna od prvih zvezda narodne muzike umrla je od tuge za ćerkom

1

Na današnji dan pre šest godina napustila nas je Vera Ivković, lepotica koja se proslavila hitovima Šuška se, šuška, Šta će mi šalvare i Samo ti si u mom srcu.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Lepa Lazarevčanka rođena je 16. januara davne 1949. godine, a karijeru je započela već sa 17 godina. Sa suprugom Danilom Živkovićem, poznatim kompozitorom i arandžerom, snimala je duetske ploče, a potom i solo albume od kojih su mnogi dostigli zlatne tiraže.

 

Vera je bila poznata po izvođenju šumadijskih, vojvođanskih, starogradskih i izvornih pesama, ali nije bežala ni od novokomponovanih narodnih kompozicija. Zahvaljujući izvanrednom glasu i jedinstvenom šarmu, osvojila je veći broj prestižnih priznanja na festivalima širom stare Jugoslavije, ali je devesetih godina prošlog veka odlučila da prekine karijeru kako bi se posvetila porodici. Neki od njenih najvećih hitova i danas se rado pevaju, a među njima su svakako Šuška se, šuška, Vragolastu rodila me nana, Da nije tebe, Šta će mi šalvare i Samo ti si u mom srcu.

 

 

Ubrzo ju je zadesila strašna tragedija od koje nije mogla da se oporavi, a mnogi tvrde da nas je iz toga razloga i ona sama napustila. Doživela je dva šloga, nakon čega je smeštena u Centar za stara lica u Rumi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker