Otkrivamo

Kakve veze Melanija Tramp ima sa Ajnštajnom: Prva dama Amerike u SAD stigla 2001. s vizom za genijalce

0

List Vašington post optužio prvu damu Amerike da je 2001 dobila  vizu na nelegalan način, a tim povodom se oglasio njen advokat.

foto: AP Photo/Susan Walsh,
foto: AP Photo/Susan Walsh,

 

U novom tekstu Vašigton Posta iznosi se kako je Melanija Tramp, tada manekenka i fotomodel, na sumnjiv način dobila radnu vizu u SAD. Ona  je u martu 2001. dobila zelenu kartu koja omogućava rad u SAD, preko specijalnog EB - 1,,Anštajn" programa namenjenog naučnicima. Te godine vizu za Ameriku na ovaj način dobilo je samo pet ljudi iz Slovenije.

 

Detalji oko okolnosti dobijanja vize isplivali su posle teških optužbi koje su ranije iznesene na račun načina koji su Melanijini roditelji dobili vizu - takozvane ,,lančane emigracije", koja omogućava spajanje razdvojenih porodica. Tu praksu više puta kritikovao je upravo njen suprug, predsednik SAD Donald Tramp.

 

foto: Profimedia

Majkl Vildes, advokat Melanije Tramp odvratio je na te optužbe :

Gospođa Tramp je bila više nego kvalifikovana i podobna za dobijanje vize. Nema razloga da se javno raspravlja o njenom zahtevu za vizu i ugrožava njena privatnost."

Zanimljivo je da su optužbe na račun Melanije Tramp pokrenute upravo u vreme kada njen suprug trpi oštre kritike zbog pooštravanja viznog režima. Naime, Tramp je nedavno ukinuo vize za legalan ulazak dece emigranata u SAD, a zbog nacionalne bezbednosti najavljuju se i drastičnije promene, poput ukidanja "zelenih karata".

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker