Robert de Niro dobio nagradu za životno delo

0
Holivudski glumac Robert de Niro dobitnik je nagrade za životno delo koja će mu biti uručena na svečanoj dodeli Zlatnih globusa početkom sledeće godine
Foto: BANG
Foto: BANG

Kao veliko priznanje njegovoj karijeri koja traje skoro pedeset godina, a tokom koje je igrao u sedamdeset filmova, glumačkom veteranu biće dodeljena nagrada Cecile B. DeMille na ceremoniji koja će se održati 16. januara 2011. godine.

Robert de Niro ima veoma uspešnu karijeru koja je obilovala intenzivnim i emocionalno nabijenim ulogama gangstera i autsajdera u filmovima kao što su Mean Streets, Taksista i Kum 2 za koga je 1974. godine dobio prvog Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu. Potom je 1980. godine usledio Oskar za najbolju mušku ulogu, boksera Džejka La Motu u ostvarenju Razjareni bik.

Popularni glumac prošle nedelje pričao je na Doha Tribeca Film Festivalu o svojim ciljevima u ovoj fazi njegove karijere.

- Želim da pravim filmove koji imaju uticaja; moje pismo svetu, ako hoćete. Postoje filmovi koje sam uradio tokom godina, nakon kojih bi usledila reakcija. Ipak, kada smo radili film Taksista, nismo imali pojma šta će uslediti. Jednostavno nemate ideju o takvim stvarima. Ali, ako dotaknete nerv ili nešto u publici, uradili ste pravu stvar. Nadam se da snimam filmove za koje osećam da imaju to nešto – rekao je glumac koji je tokom svoje karijere bio nominovan za Zlatni globus osam puta. Njegov sledeći film Little Fockers biće u bioskopima od 22. decembra.

 

makonda-tracker