Roman hrvatskog novinara Denisa Kuljiša na Sajmu knjiga

0
Senzacionalni politički roman Denisa Kuljiša, poznatog hrvatskog novinara, promovisan je u utorak u knjižari Delfi u prisustvu mnogobrojnih ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda

Denis Kuljiš poznat je u javnosti kao čovek koji je pokrenuo Globus, Nacional i Gloriju, te uređivao hrvatski i srpski Playboy. Autor nekoliko publicističkih bestselera i jedine sudski zabranjene knjige u samostalnoj Hrvatskoj Ad hominem, pojavljuje se sad s prvim romanom.

Roman Hrvatski bog Merkur obrađuje savremenu političku situaciju u Hrvatskoj, izazvanu krizom vlade, ostavkom bivšeg premijera i sukobima unutar korumpiranog establišmenta. To je prvi deo Trilogije Planetopia koja prikazuje pozadinske odnose u politici, biznisu i podzemlju cele balkanske regije, s neuporedivim uvidom čoveka koji je intimno upoznao i profesionalno sarađivao sa svim značajnim likovima posleratne društvene scene u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni. Opciju za autorska prava za televizijsku seriju koja će se snimati prema ovom tekstu, autor je već ustupio poznatoj producentskoj kući iz Beograda. Roman u Srbiji distribuira Laguna, a prodaje se u Delfi knjižarama po ceni od 690 dinara.

makonda-tracker