Motiviše

Milica Dabović: Nisam znala koliko se zapravo samo iz poraza može naučiti...

0

Buduća mama zatvorila je oči samo na tren, te započela svoju priču. Otkrivši koliko je za sebe i svoj uspeh dala, pokušala je da objasni javnosti koliko je važno ne odustajati od svojih snova.

foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Milica Dabović pred porođaj iskosristila je lepo vreme u otišla roditeljima u posetu. Na društvenim mrežama svakodnevno obaveštava javnost koje mesto njen široki osmeh i trudnički stomačić krase.

 

Milica Dabović, na korak do porođaja: Ovi dani rezervisani su za uživanje na obali mora i u najlepšem okruženju

 

Međutim, provodeći vreme i sama na istim tim društvenim mrežama, dobila je inspiraciju za dirljivu poruku, za koju je osećala da je javnosti preko potrebna.

Razmišljam, zatvorila sam oči na par minuta i odlučila da počnem svoju priču. Odrasla sam, mislim da mnogo toga znam, a svesna sam koliko ne znam, i koliko toga još treba da naučim. Kao mala sam uvek želela da budem prva u svemu, nisam znala za poraze i najvise na svetu sam volela pobede, porodicu i loptu! Nisam znala koliko se zapravo samo iz poraza moze naučiti i koliko te poraz tera na više (a tera te i da ga voliš).

 

Pitate se čega više? Pa, rećiću vam, više rada, treninga, odricanja, suza, znoja, želje, borbe, više ciljeva, ljubavi, vremena, odlučnosti... Jedno nikada nisam želelela, a to je da odustanem, jer i kada mi je bilo teško, preteško znala sam da sam rođeni fajter, umela sam da se borim, da verujem, da dajem svoj maksimum, da kidam, da plačem, vrištim a i da se mučim i maltretiram, da opstajem i da za sve postoji razlog i pravo vreme.

 

Kada čitam vase porukice zapitam se da l imate predstavu sta je život? To je jedna velika borba, jedan rat sa mnogo bitki u kojima moramo pobeđivati, a nikako odustajati! Zainatite se, kada trenirate bilo koji sport nema više nazad, samo napred. Cilj, želja i volja, nema ni ništa lepše verujte mi, terajte sebe na ostvarenje iz dana u dan, verujte da i vi možete biti jedan Nole, Teo, Đorđević, Stojaković, Danilović, Petrović, Bogdanović, Žika, Prlainović, Čavić, Tipsarević, Zimonjić, Kralj, Mihailović, Mijatović, Grbić, Štefanek, Lekić, Šekarić, Ognjenović, Ivanović, Janković, Maksimović, Mandić, i jedna Tijana, Ana ili Milica... da, i vi možete biti slavni, osvajati medalje, odlaziti na Evropska i Svetska prvenstva, verujte mi da do Olimpijskih igara nije teško doći samo ako je vaša vera dovoljno jaka. Nemojte da ja verujem više od vas!

 

Možete se vraćati sa osmehom na licu, biti ponos vašim roditeljima i ponoc cele Srbije. Ne postoji lepši osećaj od tog, verujte mi, ja znam, ja sam osvajala, verovala i nikada nisam odustajala! Voli vas Mili! Nikada ne odustaj."

foto: Luka Šarac

 

makonda-tracker