o njima se i danas priča

Od destinacije, venčanica, burmi sve je prštalo od LUSKUZA: Ovo su NAJSKUPLJE SRPSKE SVADBE, od cifara "boli glava"

0

Jedan par je za burme dao 5.000 evra, a svadba Đokovića ostala je upamćena po jednom herojskom činu 

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Poznate ličnosti se trude da njihova venčanja budu upamćena po glamuru, veseloj atmosferi i prelepom ambijentu i ne žale da za te stvari daju ogromne svote novca.

 

Nadmećući se jedni s drugima često su u pitanju cifre izražene u milionima, pa ne čudi što ih se godimama sećaju.

 

Od onih venčanja koja su upriličena na posebnim mestima poput najlepših plaža, do onih gde su mladenci nosili basnoslovno skupe burme, svima je jedno zajedničko - koštala su neverovatne svote novca.

Izdvojili smo za vas nekoliko venčanja poznatih Srba i Srpkinja koja su ostala u sećanju kao najskuplja i najluksuznija. Neki od ovih parova i dalje uživaju u ljubavi, ali ima i onih kojima skupa svadba ipak nije bila garancija za srećan zajednički život.

 

Novak i Jelena Đoković

 

Naš čuveni teniser Novak Đoković i Jelena venčali su se 10. jula 2014. godine u Crnoj Gori na Kraljičinoj plaži pred više od 150 zvanica.

 

Za njihovo venčanje se pisalo da je "svadba veka" ne samo zbog izbora destinacije, burmi i luksuza, već i zbog toga što su se mladenci postarali da i gosti ne moraju da razmišljanu bukvalno ni o čemu.

 

Njima je obezbeđena povratna karta, a bili su smešteni su u ekskluzivnim apartmanima u hotelu "Maestral" i u luksuznom rizortu "Aman", na Miločeru, pored Svetog Stefana.

Jelena je za ovu specijalnu priliku odabrala venčanicu čuvene američke kreatorke Vere Vang dok je Novak nosio klasično odelo za mladoženje. Svojim pevačkim umećem goste su na svadbi Jelene i Novaka uveseljavali Miroslav Ilić, Milica Todorović, Željko Samardžić i Lena Kovačević.

 

Novakov kum je bio fudbaler Neven Marković, a ostrvo na kom je upriličena cermonija je obezbeđivalo preko 25 brodova i oko 100 čuvara. Jelena i Novak su želeli da sve bude sačuvano daleko od očiju javnosti, a nakon što se svadba završila prodali su fotografije stranim medijima za neverovatnih 500.000 evra koje su donirali u humanitarne svrhe.

 

Svadba ih je navodno koštala oko 2,5 miliona evra.

 

Jelena i Said Bin Drai

 

Nakon zabavljanja od 4 godine Jelena i njen izabranik Said Bin Drai odlučili su da se venčaju. Na večnu ljubav su se zakleli 2007. na ceremoniji kojoj je prisustvovalo oko 300 zvanica iz celog sveta. 

 

Svečanost je upriličena u u kući Saidovog oca u Dubaiju, ispoštovani i srpski i arapski običaji, ali najzanimljivija je bila "prodaja mlade" u režiji Jeleninog brata.

– Dobio je veliki aplauz kad se obratio prisutnima: "Samo da znate, dragi gosti, pre nego što počnem da prodajem mladu, moja sestra za mene nema cenu. Ali, ajde, krenimo sa milion dolara."Said je na to opsovao na tečnom srpskom. U međuvremenu, moj suprug je zvao moju majku Vasiljku da mu pomogne, a ona mu je doviknula: "Možeš i za džabe da je dobiješ, samo je već jednom vodi!"

 

 

Sandra i Andrej Meljničenko

 

Još jedna od svadbi o koijma se danima pisalo bila je svadba Sandre i Andreja Meljničenko. Venčanje organizovano 2005. godine, na listi je najluksuznijih u 21. veku i nalazi se odmah iza onog koje je britanska kraljevska porodica organizovala za Kejt Midlton i princa Vilijama.

 

Kako su mediji preneli ovo venčanje je koštalo neverovatnih 3 miliona evra, a o veselju koje je trajalo tri dana izveštavali su svi ovdašnji, ali i svetski mediji. Po mladine goste, galantni Rus poslao je privatne avione koji su ih direktno iz Beograda, Splita, Pariza, Londona i Moskve dovezli do Nice.

Prve večeri gosti su uživali na Azurnoj obali u ekskluzivnoj zoni za odmor i obuhvata četiri kvadratna kilometra. Ograđen je šumom pa je nedostupan pogledima. Na čempresima su dominirali buketi raskošnog cveća i ogromni plastični leptiri i sve je izgledalo kao u najlepšim filmovima.

 

Druge večeri Sandra je blistalaa u skupocenoj svilenoj venčanici kreatorke Vere Vang i s prstenom i minđušama na kojima su blistali dvadesetčetvorokaratni dijamanti venčao je ruski sveštenik. Goste su svojim nastupima zabavljali Vitni Hjuston, Enrike i Hulio Iglesijas i Kristina Agilera, koji su za nastup dobili nekoliko miliona dolara.

 

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger

 

Venčanje koje je u poslednjih nekoliko godina privuklo ogromnu pažnju domaćih medija je venčanje Ane Ivanović i njenog izabranika Bastijana Švajnštajgera. Njih dvoje su na ludi kamen stali 2016., a luksuzna svečanost održana je u Veneciji.

 

Prvo je bilo građansko venčanje, a onda se svečanost i sklapanje crkvenog braka nastavilo u hramu Chiesa dell’Abbazia della Misericordia u Veneciji. Anu je do oltara ispratio otac, a kada su izašli iz crkve, ka nebu su poleteli crveni baloni u obliku srca, dok su gosti bacali bele latice ruža.

 

Osim njih ostale su veoma upamćena i druga venčanja, a čini se da je takođe, interesovanju i ceni u poslednjih nekoliko godina ostalo u sećanju i venčanje Aleksandre Prijović i Filipa Živojnovića, kao i venčanje Aleksandre Saške Veselinov  i Đorđa Đokovića

 

Bonus video:

Koje su prosečne cene za organizaciju venčanja?

 

 

 

 

makonda-tracker