jači nego ikada

Sretali su se u Veneciji, Parizu, ali nije sve išlo glatko: Ovako je počela ljubav princeze Danice i princa Filipa

3

Srpski princ Filip juče je proslavio svoj 41. rođendan

foto: Instaram printskrin / princezadanica
foto: Instaram printskrin / princezadanica

Princeza Danica i princ Filip Karađorđević venčali su se pre duže od 5 godina u Sabornoj crkvi u Beogradu. Nakon prelepog venčanja par je otputovao u Grčku gde su na tajnoj lokaciji proveli medeni mesec.

 

Srpska javnost je pomno pratila venčanje ovog kraljevskog para, a njih dvoje su još od prvog susreta bili sigurni da su stvoreni jedno za drugo.

 

Nakon velike proslave koja je u njihovu čast upriličena kraljevski par je sa srspkom javnošću podelio utiske o tom predivnom i značajnom trenutku u njihovim životima. 

 

 

- Naši najmiliji bili su uz nas, moji roditelji princ Aleksandar i princeza Katarina, moja braća princ Petar i princ Aleksandar i sestre Sol i Luna, kao i Daničini roditelji Cile i Beba Marinković, koji su svojom ljubavlju stvorili Danicu koju danas mogu da nazovem svojom suprugom. A beskrajno sam srećan što me je do oltara dovela moja majka princeza Marija, koja je doputovala iz Španije - naglašava sin prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića.

 

Uprkos tome što su veoma popularni u Srbiji princ Filip i princeza Danica retko o svom privatnom životu govore u javnosti. Ipak, jednom prilikom uoči njihovog venačanja 2017. godine princeza je podelila sa srpskom javnošću njihovu ljubavnu priču. 

 

 

lepa ćerka našeg čuvenog slikara Cileta Marinkovića, otkrila je za zena.blic.rs kako su se ona i princ Filip upoznali.

 

- Filip i ja smo se upoznali jedne divne jesenje večeri, prilikom večere na Kraljevskom dvoru u Beogradu. Nije nam bilo potrebno mnogo vremena da shvatimo da imamo mnogo toga zajedničkog. Jedina prepreka našoj želji da budemo zajedno bila je udaljenost između gradova u kojima smo živeli – ispričala je Danica.

 

Ona je rekla i da su od samog početka shvatili da imaju mnogo toga zajedničkog, a teme za razgovor su bile bezgranične.

 

 

– Razgovor bi trajao dugo i tu se sasvim prirodno rodila želja za ponovnim susretom. Kasnije se dogodilo to da smo se sretali u evropskim gradovima poput Venecije i Pariza, a ostatak naše ljubavne priče je tu pred nama - rekla je buduća princeza.

 

Princ Filip je nedavno proslavio svoj 41. rođendan, a njegova supruga je tim povodom objavila na društevnim mrežama njihovu zajedničku fotografiju kojom je svom suprugu čestitala rođenda. 

 

 

- Simbolično, dan nakon što dočekamo našu Pravoslavnu Novu godinu proslavljamo i Tvoj rođendan.  Želim Ti da Te sreća prati na putu kojim ideš, jer hrabrosti već dovoljno imaš. A ja ću Te pratiti na tom putu jer verujem u Tvoju viziju za budućnost i Tvoj veliki rad na stvaranju jednog boljeg i poštenijeg sveta, putem istine koja će nas sve ujediniti. Srećan rođendan i Tvom bratu blizancu dragom princu Aleksandru, blagosloven je dan kada ste zajedno rođeni - glasila je poruka koja je stajala uz njihovu zajedničku fotografiju. 

 

Njihova ljubavna priča traje duže od 5 godina, a dobili su i potomke. Uprkos tome što odnosi sa kraljem i njegovom suprugom nisu baš najbolji čini se da srpski kraljevski podmaldak ne mari mnogo za to i trudi se da svoju viziju boljeg života sprovodi kroz aktivnosti i rad van kraljevskog dvora. 

 

 

 

makonda-tracker