glavna tema u svetskim medijima

Misterija veća od Majkla Džeksona: Zašto Ronaldova deca nemaju majke i koliko to zadovoljstvo košta?

0

Mnogima nije jasno zbog čega zavodnik i frajer poput Kristijana Ronalda koristi usluge surogat majki kad god poželi da se ostvari kao otac...

foto: Profimedia

Advokatica specijalizovana za pitanja surogat materinstva Stefani Kabaljero rekla je za američku štampu da je moguće da su sva Kristijanova deca iz iste grupe embriona. Navodno, kada je mali Kristijano začet, rutinski je oplođeno više embriona, koji su potom zamrznuti, i odatle su stigli i Eva i Mateo. Ona je za Dejli mejl objasnila i na koji način funkcioniše surogat materinstvo u Kaliforniji, i zbog čega se mnogi odlučuju da dođu upravo u tu državu po decu.

 

2,3 miliona lajkova za samo sat vremena: Kristijano Junior, Mateo, Eva i njihov tata su najveće zvezde Instagrama u ovom trenutku (FOTO)

 

U Portugaliji, Ronaldovoj rodnoj zemlji, surogat materinstvo bilo je protivzakonito do prošle godine, kada je dozvoljeno samo u određenom broju specifičnih slučajeva. Fudbaler, koji je neoženjeni muškarac, svakako se u rodnoj zemlji ne bi kvalifikovao za ovaj proces. U Španiji, gde živi, ovakvi dogovori takođe se ne prave, barem ne zakonito.

 

Ali u Kaliforniji, surogat materinstvo je industrija vredna milijarde dolara. Zakoni su veoma blagonakloni prema svakome ko želi da na ovaj način dobije dete, pa i neoženjenim i neudatim osobama.

 

Klijent najpre bira ženu koja donira jajnu ćeliju, na osnovu opširne baze podataka agencije koju je odabrao. Među podacima su njihove fotografije, razni detalji iz biografije kao što su životne navike ili zdravstveno stanje. Odabrana donatorka dobija uobičajenu nadoknadu od oko 7.000 evra.

Agencija za blizanec ubira honorar od 140.000 evra za ceo proces, od čega samo 40.000 ide surogat majci.

 

U Kaliforniji, žena koja je donirala jaje NEĆE biti i surogat majka, već će za to biti angažovana druga žena. Kabaljerova je objasnila da je razlog za ovaj dodatni korak nastojanje da se izbegne da donatorka ćelije i otac razviju emotivni odnos.

 

foto: Instagram

Pre nego što oplođeni embrion, ili embrioni, budu implantirani u surogat majku, ona i otac potpisuju ugovor kojim se njemu prepuštaju sva prava, odnosno ona se svojih odriče u potpunosti. Taj proces odvija se u kancelarijama odabrane agencije, i često podrazumeva da se biološki otac i surogat majka nikada ni ne sretnu, što znači da majke često ne znaju da su rodile dete, ili decu, poznatoj ličnosti.

 

Od početka karijere prate ih uvrede: Ove zvezde se smatraju seks simbolima, a svakodnevno ih nazivaju najružnijima na svetu

 

To su svi zvanični troškovi, a pitanje je koliko je Ronaldo možda samoinicijativno stimulisao surogat majku kako nikada ne bi progovorila o njihovom dogovoru. Britanski San navodi da je majka Kristijana mlađeg dobila čak 11,5 miliona evra za ćutanje.

 

Mnoge najviše zbunjuje pitanje - zašto, uopšte, surogat majka? Zašto ne neka od prelepih žena sa kojima je fudbaler bio u stabilnim vezama tokom svih ovih godina? Portugalska štampa najviše podvlači činjenicu da Ronaldo potiče iz konzervativne i religiozne sredine, gde se dil poput njegovog smatra neprirodnim ili čak bezbožničkim.

 

Razlog za instant porodicu navodno leži u fudbalerovom strahu od vezivanja za ženu koja bi mogla da ga, nekoliko godina kasnije, odere na sudu ili mu čak oduzme decu. A njegova devojka Georgina trenutno je trudna! Zato nije sasvim jasno zbog čega se odlučio na korak kojim, po mnogima, izbija na prvo mesto top liste bizarnih porodičnih priča u svetu sporta.

 

makonda-tracker