"hteo sam da umrem"

Ona je moje najlepše umetničko delo: Marko Bulat prvi put o teškoj životnoj borbi svoje ćerkice

0

Pevač Marko Bulat trenutno uživa u prvim danima sa ćerkom Doroteom, koja na svet došla prevremeno i danima se borila za život u inkubatoru.

foto: Story press, privatna arhiva
foto: Story press, privatna arhiva

Marko kaže da je sada sve u redu sa njegovom mezimicom, iako sve vreme strepi za njeno zdravlje.

 

Pevač otkriva kroz kakvu je agoniju prošao dok se svakodnevno molio da Dorotea preživi.

 

Marko Bulat: Radujemo se, ali i brinemo zbog ćerke

 

- Sve je pošlo naopako od početka. Moja supruga je imala hiruršku intervenciju 10 dana pre svadbe. Bilo je pitanje da li ću da pomerim svadbu. To gorko iskustvo sa vanmateričnom trudnoćom i maleri koji su nas poterali nakon toga potpuno su nas uništili. Zbog toga je interesantno da je ova trudnoća začeta sa desne strane, gde nema jajovoda, i zato smo joj dali ime Dorotea - počinje svoju ispovest Marko.

 

foto: Petar Đorđević

 

- Nismo krili Marijinu trudnoću, ali nismo o njoj ni pričali. Roditeljima smo tek posle četiri meseca trudnoće rekli da čekamo bebu i eto, opet se prevremno porodila. U bolnicu sam je odvezao tek što je ušla u sedmi mesec. Onda je usledila agonija. Period u kojem nisi mogao ni da se raduješ, ni da gubiš nadu. Došlo je na svet jedno malo biće, lepo, ali nemoćno. I sada zavisi od kiseonika, Instituta i božje volje. Kada me je supruga nazvala predveče i rekla: Ne znam šta ti kažem, pitanje je da li će beba preživeti noć, hteo sam da umrem - sa suzama u očima priča Bulat, ali sa osmehom nastavlja.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker